Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anayasa değişikliğine buyurun

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2017 05:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 05:03

Bugün Anayasa değişikliği teklifinin ikinci maratonu TBMM Genel Kurulu'nda, başlıyor
Anayasa Komisyonu'ndaki müzakereleri 10 gün süren ve son derece çirkin aynı zamanda da seviyesiz görüntülerin yaşandığı süreçte oluşturulan 18 maddelik teklif, Genel Kurul'da ele alınıyor. Teklifin Genel Kurul'daki görüşmelerin 13-15 gün sürmesi bekleniyor.
"Cumhurbaşkanlığı sistemine" ilişkin anayasa değişikliği teklifi, Genel Kurul'da iki tur halinde görüşülecek. TBMM İçtüzüğü'ne göre ikinci tura, birinci görüşmenin bitiminden 48 saat geçmeden başlanamayacak.
Birinci turda, teklifin tümü ve maddeleri üzerinde dört siyasi parti ile hükümet adına konuşmalar yapılacak ve eğer var ise değişiklik önergeleri ele alınacak. İkinci turda ise teklifin tümü ve maddeleri üzerinde verilmiş değişiklik önergeleri görüşülecek. Birinci turda üzerinde değişiklik önergesi bulunmayan bir madde hakkında ikinci turda önerge verilemeyecek.
Teklifin kabul edilmesi için en az 330 milletvekilinin kabul oyu vermesi gerekiyor. Bu oylamalar gizli olacak. Teklifin görüşmelerinin ikinci turunda, 330'un altında oy alan madde düşecek. Tümünün oylamasında da kabul oylarının 330'un altında kalması halinde teklifin tümü düşmüş olacak.

Güzel geçmesi dileğiyle

Toplumun zaten had safhada yorgun ve gergin olduğu böyle bir dönemde dileğim bugün başlayacak TBMM'deki görüşmelerin seviyeli geçmesi.
Meclis'te siz 550 kişi, milletvekili sıfatıyla belirli bir tartışma ve uzlaşma ortamı sağlayamazsanız toplumun sağlamasını nasıl beklersiniz?
Bizleri temsil eden sizlerden bunu bekliyoruz.

Model olma zorunluluğu

Toplumda ünlü ve tanınmış olan sporcu, sanatçı ve siyasetçi gibi insanların bir zorunluluğu vardır. Onlar toplumda model oldukları için yanlış yapma lüksleri yoktur.
Hatta Amerikan hukuk sistemi içine bile yerleşmiş olan bu uygulamada ünlülerin özel yaşantılarının ihlali bile söz konusudur. Sade bir vatandaşın özel hayatının mahremiyeti söz konusu iken, ünlü ve tanınmışların özel hayatları bile topluma açıktır.
Siyasetçilerimizden de geleneklerimize, göreneklerimize ve bulundukları mevkiye yakışan davranışlar bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.