Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ar Ge mühendisleri belgelendi

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2018 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 08:17

Coşkunöz, Martur, Oyak Renault ve Tofaş'ın destekleriyle Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve BUSİAD işbirliği ile düzenlenen Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı'nın 2018 yılı yaz dönemi sona erdi.
Program çeşitli sektörlerinde ihtiyaç duyulan "Ar-Ge Uzmanı" talebinin karşılanması, Ar-Ge bakış açısına sahip, yenilikçi, araştırmacı, yaratıcı ve üretken personelin yetiştirilmesi amacına yönelik olarak düzenlenmekte.
Program hakkında açılışta konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, özetle şunları söyledi:
"Coşkunöz Eğitim Vakfı'nda Haziran 2018'de başlayan program Oyak Renault ve Tofaş Akademi binalarında devam etmiş ve Ağustos 2018 sonunda tamamlanmıştır. Bu program hem bir Ar-Ge çalışanının bilmesi gereken temel konular, hem de kişisel gelişim konularında pazar günleri hariç haftada 6 gün olarak gerçekleştirilmiştir. Bu süre zarfında toplamda 35 farklı eğitim ve 300 saatlik yoğun bir çalışmanın nihayetinde 49 öğrencimiz başarılı olmuştur. Bugün kendilerini mezun ediyoruz. Ben burada tüm mezunlarımıza önümüzdeki dönemde başarılar diliyor, projeye katkı sunan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum."
Proje Koordinatörü Dr. İsmail Durgun katılımcılara programın detayları ile ilgili bilgiler verdi. Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, OİB Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, BUSİAD Başkan Yardımcısı Buğra Küçükkayalar, OİB Denetim Kurulu Üyesi Çiğdem Şenyurt ve BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu'nun elinden aldı.
Dilimizden düşmeyen yüksek teknolojili ürünün geçtiği yol önce eğitim, ardından da Ar Ge ve inovasyondan geçmekte. Genç Ar Ge mühendis adaylarımızda işlerinde açıklık ve başarı diliyorum.

DEVECİ ARMUDU VE BTB

Tarım ve hayvancılığımızın düştüğü durum ortada. Kendimizi ne kadar kandırırsak kandıralım, mutfağımıza giren birçok ürünü ithal ediyoruz. Bu olay benim kanıma dokunuyor. Böyle verimli topraklara sahip bir ülkenin kurufasulyeden, nohuta; buğdaydan, ete kadar nerede ise tüm gıda ürünleri ithal etmek zorunda kalması çok üzücü.
Bu arada da arada bir ortaya çıkan güzelliğin de tamamen çevresine sarılıyoruz. O küçük mutluluk sanki her şeyi güllük gülistanlık bir hale dönüştürüyor.
Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa'nın Gürsu, Kestel ve İnegöl'de yaklaşık 35 bin dekar alanda yetiştiriciliği yapılan deveci armudunun, bölge çiftçisinin umudu olmaya devam ettiğini söyledi.
Deveci armudu meyvelerinin, ortalama 400-500 gramdan 1,5 kilograma kadar çıkabildiğini ifade eden Matlı "Bursa'ya özgü meyvelerden olan deveci armudu, ağaç başına 120-150 kg meyve vermekte ve ortalama dekardan 4-5 ton ürün elde edilebilmektedir. Uygun depolama koşullarında 6-7 ay soğuk hava depolarında bekleyebilen deveci armudunun bu özelliği sayesinde yıl boyu satış imkânına sahiptir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.