Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arda Boyları

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2017 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 07:20

56. Uluslararası Bursa Festivali'nde cumartesi akşamı Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Arda Boyları'nı izledik.
Sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

O akşam Trakya yöresine ait sevilen türkülerden Arda Boyları´nın hikayesi ve müziği, modern dansla harmanlanarak sahneye taşındı. Arda Boyları balesinde birbirlerine aşık Halime ve Recep adlı iki gencin hikayesini izledik.
Koreografi ve rejisi Özgür Adam İnanç'a ait olan balenin müzikleri, İsmail Sezen ve Arda Erdem imzasını taşıyordu.
Bu güzel oyun için Samsun Devlet Opera ve Balesi'ni gönülden kutluyorum. Festivalimizi organize edenlere de teşekkür ediyorum.

*Üçge'yi kutluyorum

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan teknoloji ve tasarım geliştirme projesi Hezarfen'in açılış töreni İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası'nda yapıldı.
Ayrıca törende işbirliği protokolü imzalandı. Bu arada Bursa'da en fazla patent, faydalı model, marka ve tasarım başvurusu yapan firmalara ödülleri verildi.
ÜÇGE, "Bursa ilinde Mobilya Sektöründe 2012-2016 yıllarında Patent Başvurusu Yapan Birinci Firma" ödülünü aldı.
Üçge'yi kutluyorum.

*Dördüncü kuvvet

Yasama, yürütme ve yargı temel üç kuvvet. Bunların yanında toplumun özgür haber alma aracı, toplum adına diğer kurulumları denetleme aracı olan medya dördüncü kuvvet olarak anılır.
Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih 10 Mayıs 1876'dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde II. Meşrutiyet ile "sansürün kaldırılması" gündeme gelir.
10 Haziran 1946 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti kurulur ve bir basın günü kutlamak ister. İlk çıkan gazetenin tarihi gündeme gelince, ilk çıkan gazete tartışmaları başlar ve onun yerine Falih Rıfkı Atay tarafından bayramın her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanılması fikri ortaya atılır. O günden beri de kutlanır.
Bugün 24 Temmuz. Koşullar ne olursa olsun medyanın önemini bize 15 Temmuz bize kez daha anımsattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.