Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arkın Zirek ve Güldestan

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2018 07:47

57. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu'nun Güldestan adlı eseri sahnelendi. 1992 yılında Devlet Opera ve Balesi bünyesinde Ankara'da kurulan bu topluluk 1993 yılındaki prömiyerinden beri eserler sahnelemekte.
Kareografisini Beyhan Murphy'nin yaptığı bu eseri Arkın Zirek sahneye koydu. İki bölümden oluşan eserde ilk bölümde Gül-i Sefer, Müzik Pasaj, Güldete, Müzik Pasaj ve Gülendam'ı sergilendi. İkinci bölümde ise Gülzar-ı Fena, Gülzar-ı Beka, Gülgeşt, Müzik Pasaj ve Gül-i Nefes'i izledik ve dinledik.
Muhteşem bir gösteriydi. Emin olun Avrupa'nın en iddialı sahnelerinde rahatlıkla sahnelenebilecek bir çalışma, Güldestan.
Size biraz oyunu sahneye koyan Arkın Zirek'ten söz etmek istiyorum.
Bu genç sanatçımız Bursa doğumlu. Bale ile Bursa'da 8 yaşında Neriman Bale Okulu'nda tanıştı. Tüm ilk ve ortaöğretimi boyunca baleye devam eden Arkın Zirek, lisenin ardından Mimar Sinan Üniversitesi konservatuarına girme başarısı gösterdi. Ardından solist olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde yer aldı. Ardından Antalya'da baş koreograflık yaptı ve sonra da Ankara Devlet Opera ve Balesi'ne geçti.
Sevgili Arkın Zirek'i ve Güldestan'da emeği geçen tüm sanatçıları kutluyorum.

BTB'den bilgilendirme toplantıları

Bursa Ticaret Borsası yeni dönemde çalışmalarını etkin bir biçimde yoğunlaştırarak sürdürüyor. Bu bağlam BTB'nin önem verdiği konulardan biri de eğitim ve bilgilendirme toplantıları.
Bu kapsamda Bursa Ticaret Borsası (BTB) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından birlikte düzenlenen toplantılarda, Orhangazi ve İznik'teki BTB üyeleri, tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme amaçlı hibeler hakkında bilgilendirildiler.
Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın'ın yanı sıra, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, İznik Ticaret ve Sanayi Odası ile TKDK yetkililerinin de katıldıkları toplantılarda, IPARD programı, IPARD programı kapsamındaki sektörler destekler, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme destekleri, destek sağlanan harcama kalemleri gibi konularda açıklamalarda bulunuldu.
Bursa Ticaret Borsası'na çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.