Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atamızı andık

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2019 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 08:22

Emperyalist devletler tarafından işgal edilmiş, yorgun ve çöküş içindeki bir imparatorluktan çağdaş bir Cumhuriyet yaratan Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü dün ölüm yıldönümünde bir kez daha özlem ve saygı ile andık.
Bugün özgürce yaşadığımız bu topraklarda , dilimizi konuşabiliyor, ibadetimizi özgürce yapabiliyorsak bunu İstiklal Savaşı'nın başkomutanına, Cumhuriyetimizin kurucusuna ve onun silah arkadaşları ile iehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz.
Ayrıca bugün Atatürk'e saldırmayı bir iş addeden, milli bayramlarımızda ona bir Fatiha'yı çok gören insanlar da bunu onlara sağlayan özgür ortamı ona borçlu olduğunun ne yazık ki farkında değildir.Evet, Atamızı dün düzenlenen törenlerle anarken, bazı kurum ve kuruluşların sosyal medya paylaşımları gerçekten çok güzeldi.
Unutmadık, unutturmayacağız.
Saygı ve özlemle.

BUSİAD VE DOĞAN ERSÖZ ÖDÜLLERİ

TÜSİAD'ın kuruluşunun ardından 1978 yılında Doğan Ersöz ve arkadaşları ülkemizin ikinci ve Anadolu'nun ilk Sanayici ve İşadamları Derneği kurulmuştu.
40 yılı aşan ömründe BUSİAD birçok ilke imza attı.
Bir zamanlar ülkemizde sadece 2 SİAD varken bugün sadece kentimizde 100'e yakın SİAD bulunmakta.
BUSİAD rahmetli kurucu başkanı Doğan Ersöz'ün ardından onun adına sanayici ve iş insanlarımızı, ülkemizin kalkınmasına daha çok katkıda bulunmalarını sağlamak için onları teşvik etmek, ülke kalkınmasının yanı sıra; eğitim, kültür ve mesleki konularda atılımcı ve yararlı faaliyetlerde bulunan kişi ve kuruluşları ödüllendirmek amacıyla 1994 yılında "Doğan Ersöz Yılın İş İnsanı ve BUSİAD Başarı Ödülü"nü başlatmıştı.
Ulusal bazda verilen ilk ödül Rahmi Koç, TMOK'dan değerli dostum ve üniversite arkadaşım Hasan Arat ve Sakıp Sabancı 'ya verilmişti.
Daha sonra BUSİAD yönetimleri ödülleir ulusal baz yerine yerel bazda vermeye karar vermişti.
Bu yılki ödüller için BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü, Karsan Otomotiv Sanayi Ticaret AŞ; BUSİAD Kültür ve Sanata Destek Ödülü, Osmangazi Belediyesi ve BUSİAD Meslek Ödülü de Prof. Dr. Ali Ceylan layık görüldü.
BUSİAD Ödül Töreni cuma akşamı Almira Otel'de yapılacak.
BUSİAD ödülünü alanları kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.