Hava Durumu

Atamızı coşkuyla andık

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 07:56

10 Kasım 2020'de Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan fiziken ayrılışının 82. yıldönümünde andık.

Gerek yazılı, gerek görsel basında; gerekse sosyal medyanın çeşitli enstrümanlarında Atamızı çeşitli biçimlerde andığımız görüntüleri tanık olduk. Çeşitli kurumlar, kuruluşlar, holdingler, vatandaşlar güzel paylaşımlarda bulundular.

Onun bize bıraktığı en büyük miras; üzerinde dilimizi konuşup, dinimizi özgürce yaşadığımız; kadınlarımızın toplumun her alanında girişim ve etkinliklerin içinde olduğu, bağımsız bir vatandı.

O kendisi için bir şey istemedi. Ülkesi ve ülkesinin geleceği için tek isteği "Aklın, dogmanın üstünde tutulması; vatandaşların bir yurttaşlık bilinci içinde olması; onun döneminde başlatılan çağdaş uygarlıklar düzeyine yapılacak yolculuğun sürdürülebilmesi"ydi.

Bunu ne oranda gerçekleştirdiğimizin tartışmasını bir kenara bırakarak, ona bu satırlardan bir kez daha teşekkür ediyorum.

BUÜ'DEKİ TÖREN

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıldönümü nedeniyle anma töreni gerçekleştirdi. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene çok sayıda akademisyen, personel ve öğrenci katıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un anıta çelenk koyması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

BUSİAD'DAN DEĞERLENDİRME

Ülkemizdeki işsizlik rakamları açıklandı. Bu konu üzerine çeşitli kurumlar açıklamalarda bulundu.

Bu noktada Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay da bir açıklama yaptı. Açıklamaısnda işgücü rakamlarında, hizmet sektöründeki kan kaybına dikkat çekti ve işsizlik rakamlarının pandemi koşullarında kamu tarafından sağlanan destekler nedeniyle artmadığını ifade etti. BUSİAD Başkanı Türkay, "Ancak istihdam cephesinde durum hiç de iç açıcı değil" dedi.

Ergun Türkay daha sonra şöyle devam etti:

"İstihdam edilenlerin sayısı 2020 yılı Ağustos döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 975 bin kişi azalarak 27 milyon 554 bin kişiye düşmüş. Bu azalışta da maalesef birinciliği 717 bin kişiyle hizmet sektörü elinde tutuyor. Pandemi koşulları hizmet sektörü için çok da olumlu bir sinyal de vermiyor. İstihdamın sosyal etkilerinin göz ardı edilmemesi gerekir. Çözümler acil planlanmalı."

BUSİAD Başkanı Türkay, 2021'de aşının yaygınlaşmasıyla birlikte pandemi korkusunun azalmasını ve ekonomik canlanmayı umduklarını da dile getirdi.

Ve "İçinde bulunduğumuz günleri gelecek için hazırlık dönemi olarak değerlendirmeli ve planlamalar yapmalıyız. Tarım, turizm, yeni üretim teknolojileri ve ürünlerin ihracına daha çok kafa yormalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.