Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk MTAL ve 7684 Nilüfer Team

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2019 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 08:16

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "7684 Nilüfer Team" isimli ekibi ile 2-4 Mart 2019 tarihinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda, Deep Space hedefi ile düzenlenen ve Fikret Yüksel Vakfı tarafından organize edilen FRC(First Robotic Competition) İstanbul Regional Uluslararası Robot Yarışması'nda dereceye girdi. 36 takımın mücadele ettiği turnuvada Bursa'dan katılan tek takım olan Atatürk MTAL Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Okul Müdürü Ömer Pınarlı şunları söyledi:

"7684 Nilüfer Team olarak okulumuz, 36 takımın katıldığı turnuvada sıralama maçları sonunda en iyi 4. takım olma başarısını göstererek ittifak maçları yapmaya hak kazandı. Kaptan takım olarak ittifak maçlarına çıkan takımımız çeyrek finali geçerek yarıfinale kadar yükseldi. Yarı final maçları sonunda turnuvayı 3. olarak tamamlayan takımımız, Bursa'yı temsil eden tek takım olarak bu gururu yaşattı" Projeye sponsor olarak destek veren Elsi Elektrik Sistemleri, Bosch, Nilüfer Belediyesi, Özdisan, İnform, Oktay Bobinaj, Gök-Pa Endüstriyel Hırdavat, Güncel Yazılım, Yeniçağ, Mertay Makina, 3m, Doğuş Kalıp 'a teşekkür ediyorum.

SELİN ALGÖZ'ÜN BAŞARISI

Bursalı Selin Algöz, dünyanın önde gelen müzik kurumlarından biri olan Manhattan Müzik Okulu'nu kazanmayı başardı. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Algöz, yaklaşık 3 bin başvuru arasından ilk 10'a seçildi ve yüzde 70 burs aldı.
Öğrenci hakkında bilgi veren BUÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş; "Kemana Öğr. Gör. Seda Gürtel hocası ile başlayan Selin, lisans ikinci sınıfa kadar birçok solo ve oda müziği konserleri gerçekleştirdi. Ayrıca TUGFO Orkestrası'nda görev alarak Avrupa'nın bir çok kentinde konserlere katıldı. Önemli solistlerle çalışma imkanı bulan öğrencimiz, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nda da takviye sanatçı olarak görev aldı.
Çalışkan ve disiplinli bir kişiliğe sahip olan öğrencimiz 2 yıldır keman eğitimine Amerika'daki Prof. Albert Markov ile devam ediyordu. Kendisine bundan sonraki sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz" dedi.

BUÜ ve 9 EYLÜL İLE DON GIOVANNI

Don Giovanni, müziği Wolfgang Amadeus Mozart tarafından bestelenmiş, İtalyanca librettosu(Sözleri) Lorenzo Da Ponte tarafından yazılmış olan iki perdelik bir opera eseridir. Bu eserin prömiyeri 29 Ekim 1787'de Prag'da Ulusal Tiyatro'da oynanmıştır. Mozart bu opera eserini "opera buffa" (İtalyancada komik opera ya da güldürü operası) olarak sınıflandırır.
13 Nisan'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Don Giovanni Operası sergilenecek. Bu eseri Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte 9 Eylül Devlet Senfoni Orkestrası birlikte sahneleyecek. BUÜ orkestrası ile etkinlikte sahne alırken, 9 Eylül şan ve korosu ile katılacak.
Kentimizin kültürel eksiklerinden biri de operamız. BUÜ'nün Devlet Konservatuarı'nın Opera Ana Sanat Dalı'nın öğretim üyesi bulunmuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.