Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atayı anmak ve borç

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2016 01:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 01:59
İnsanoğlu bulunduğu pozisyon ne olursa, olsun hep kendini anlatır. Bu bireysel bazda da , kurumsal bazda da böyledir.
Yaptığı şeyleri hep ilk yapılanlarmış gibi anlatmayı sever.  Ve bu noktada adeta kendinden önce hiçbir şey yapılmamış algısını bilerek ya da bilmeyerek yaratır.
Ama biraz meraklısı veya biraz okur yazarı veya araştıranı gerçeği görme noktasındadır.
Bugünün nimetlerinden yararlananlar, bugünü özgürce yaşayanlar, hamasi nutuklarla geçmişi ve bu ülkeyi kuranları acımasızca eleştirirler. Geçmişi yargılamak kolaydır. Çünkü, onlar hayatta değildir ve birinci ağızdan sözlerinizi değerlendiremezler.



Geçmişi ve tarihi yargılayanlar hiçbir zaman her dönemi kendi özeli içinde değerlendirme objektifliğine sahip değildir.
Dün bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yılıydı. Onu özlemle andık.
Kimisi laf olsun diye, kimisi yüreğinde bir sızı hissederek, kimisi de nefretle andı. Çünkü, bu ülkede yaşayan çok az kişi bugün özgür bir ülkede yaşıyorsak, bunu Mustafa Kemal Atatürk’e ve ona inanan arkadaşlarına borçlu olduğumuzun bilincindeydi. 
Bugün istedikleri gibi bağırıp, çağıran insanlar bu özgürlüklerini kime borçlu olduklarının farkında değildir.
Ne acı değil mi?
Atam seni özlemle anıyoruz.

İMO’da mesleki paylaşım

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi  2011 yılı ve sonrası mezun olan inşaat mühendislerine ve 4. sınıf inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik düzenlenen “Deneyimli Mühendislerden Mesleki Paylaşım Günleri” etkinliği  başladı.
8 -19 Kasım tarihleri arasında BAOB yerleşkesi içerisinde yer alan İMO Bursa Şubesi’nde gerçekleşecek olan etkinliğin açılışını, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, “İnşaat Mühendisliği ve İMO Üzerine Söyleşi” başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirdi.

6. BursaFotoFest



Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (Bufsad) işbirliğiyle bu sene “Kent Diyalogları” temasıyla 6.’sı düzenlenen BursaFotoFest, seminer ve film gösterileriyle devam ediyor.  
Seminer programlarında Alberto Modiano ‘Osmanlı’da fotoğraf’, Engin Güneysu ‘Mobil fotoğrafın altın çağı’, Nevzat Çakır ‘Fotoğraf ve edebiyat ilişkisi’, Özel Karadeniz ‘evbenimbenimevim’, Barış Karamuço ‘Mekansal belleğin fotoğrafta temsili’, Hasan Şenyüksel ‘Avrupa’nın ötekisi Türkiye’nin fotoğrafta Avrupa serüveni’ konularında bilgi paylaşımında bulunuyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.