Hava Durumu

Avrupa Lions Forumu ve Türkiye

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 07:59

28-30 Eylül tarihleri arasında Lions'un Avrupa'daki en önemli organizasyonu olan 63. Avrupa Forumu, İsviçre'nin Montreux kentinde yapıldı. Bu foruma Bursa'dan Lions Kulüpler eski genel yönetmeni Neşe Yıldırım ile Müge Okşan katıldı.
Bu toplantı önümüzdeki yıl Antalya'da yapılacak. O foruma katılan delegelerin büyük çoğunluğunun Türklere ortak sorusu "Türkiye güvenli mi?" olmuş. Neşe Yıldırım ve Müge Okşan ve diğer Türk delegasyon bu soruya elbette yanıtını verdikten sonra, Antalya'daki forum için çok sayıda da rezervasyon yapmışlar.

Bu arada her yıl düzenlenen Lions 21. Yüzyılın Genç Elçileri Yarışması'nda (Lions Young Ambassadors of the 21st Century Award) ülkemizi temsil eden gencimiz Alp Mızraklı yaptığı çok güzel sunum ve anlamlı projesiyle, 8 finalist arasında birinci olmuş. Alp, "Football Unifies-Futbol Birleştirir" projesi ile yarışmaya katılmış.
2009 yılında başlayan bu yarışmaya, Türkiye olarak ilk kez 2011 yılında katıldı. O yıl, İstanbul'dan katılan İşitme engelli Muratcan Dağıdır, kendisi gibi olanlar için hazırladığı projeyle Uluslararası Başkan özel ödülü, 2012 yılında Bursa'dan katılan Tugay Cengiz, işitme engelliler için tiyatro projesi ile 3.'lük ödülü, 2013 yılında İstanbul'dan katılan Cemresu Çağatay, görme engelliler ile ilgili projesiyle 3.'lük ödülü, 2016 yılında Bursa'dan katılan Ilgım Cengiz, mülteci kadınlara ek gelir sağlayacak Dilek Ağacı projesiyle jüri özel ödülü almıştı.
Ben öncelikle o toplantıya katılan lionlarımızı kutluyorum. Ayrıca ülkemizi anlatma noktasındaki çabaları için de teşekkür ediyorum.

Ziraat panelleri

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve TZOB Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Tarım Fuarı kapsamında 13-14 Ekim 2017 tarihlerinde Bursa Tarım Panelleri düzenliyor. düzenlenecektir.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu, bu panele ziraatçıları davet ediyor.

BTSO'dan Bursa standı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, Bursa'daki oteller için özel stantlar hazırladı. Böylelikle tarih, kültür ve turizm kenti Bursa'nın zenginliklerini daha etkin bir şekilde tanıtmayı amaçlıyor.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa BŞB Başkanı Recep Altepe ile katıldığı Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği (Bursa Skal) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Bursa'nın turizm sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.
BTSO çatısı altında 35. Meslek Komitesi ve Turizm Konseyi'nin çalışmaları doğrultusunda önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten İbrahim Burkay, "Konseyimizin hazırladığı rapor, sektörümüzün stratejilerini ve politikalarını belirledi. Düzenlediğimiz çalıştay ve zirvelerle de ortak akılla Bursa'nın turizm sektöründen daha fazla pay alması için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.