Hava Durumu

Avusturya Ticaret Ofisi ve Uludağ

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2020 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 07:54

Avusturya Ticaret Ofisi. Bursa'da Türk kayak merkezleri ile ilgili bir etkinlik düzenliyor. 6-7 Mart'ta hayata geçirilecek etkinlikte Türk kayak merkezleri ve otel yetkilileri, dağlarda kış ve yaz turizminin gelişmesi adına ürünler üreten Avusturyalı firmalar ile bir araya getirilecek.
Etkinlik Beceren Otel'de gerçekleşecek. Global kayak merkezleri artık kayak ve kış turizmi ile ünlenen dağları aynı zamanda yazları da kullanıma açarak işletmelerini yılın her ayı canlı tutacak faaliyetler sunuyor.

Avusturya Ticaret Ofisi, Türk kayak merkezlerinin bu konuda yerinde görüşmeler yapabilmeleri adına, profesyonel çözümler üreten Avusturyalı firmalar ile bir araya getirmek istiyor. Burada dünya çapında tanınırlığa sahip Avusturyalı firmalar, yüksek teknoloji kullanan kayak pisti inşaat uzmanları, profesyonel danışmanlık şirketleri ve ürün tedariki yapan dünya çapında tanınan firmalar Uludağ'a davet edilerek tüm Türkiye'deki kayak merkezleri ile işbirliği fırsatlarını masaya yatıracaklar.
Bursa'da gerçekleşecek bu etkinliğe Türkiye'den yaklaşık 50 belediye, kamu ve otel yetkilisi iştirak edecek. Avusturya Başkonsolosu, Büyükelçisi, Kültür Ofisi ve organizasyonu yapan Ticaret Ofisi ve kayak altyapı tedarikçisi 10 Avusturyalı firma da katılacak
İlk gün bire bir görüşmeler ve sunumlar yapılacak. Son gün de ayrıca bir de katılımcılar arasında kayak yarışması düzenlenecek.

SENFONİDE YARIN

Kentimizin önemli değeri Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası , yarın saat 20:00'deki konserinde bu kez sanatseverleri Borodin, Hoınıc ve Haydn'ın eserleri ile buluşturacak.
Orhun Orhon'un yöneteceği konserin ilk yarısında, A.Borodin'in Asya Steplerinde adlı eseri, Artun Hoinic'in Nefesli Beşli için bestelediği konçertosunun ilk seslendirilişi yapılacaktır.
Ezgileri modern batı enstrümanları ile buluşturan Anadolu Nefesli Beşlisi Anadolu türkülerini, deyişleri yeni bir anlayış içinde yorumlamakta..
Konserin ikinci yarısında Joseph Haydn'ın 103 numaralı senfonisi seslendirilecek. Haydn tarafından yazılan oniki Londra senfonisinin onbirincisidir. Senfoniye verilen "Davul Vuruşlu" adı, eserin hemen başında timpaninin kısa solosu nedeniyledir.

BTSO TAM'DAN ÖNEMLİ ETKİNLİKLER

BTSO Tahkim ve Arabulucuk Merkezi, 'Tahkim ve Arabuluculuk Konferansı' ile 'Uzmanlık Modülleri Çalıştayı' gerçekleştirdi.
Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, uzman arabuluculukta yaklaşık 1 yıldır yazımı devam eden yeni modüllerin hayata geçmesiyle arabuluculuğun daha etkili kullanılabileceğini söyledi.
Uluslararası Tahkim Hakem Kurumu ve İstanbul Tahkim Derneği'nin de işbirliğiyle BTSO Hizmet Binası'nda düzenlenen konferansa, Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, İstanbul Tahkim Derneği Başkanı Avukat Mehmet Gün, Avrupa Tahkim Hakemleri Kurumu Genel Sekreteri Anthony Abrahams ve çok sayıda arabulucu avukat katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.