Hava Durumu

Ayça'nın Kitaplığı ve vefa

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 08:03

Yaşam akışı içinde insanı bir yerlere yuvarlıyor. Her ne kadar insanın seçimleri onun yolunu belirliyorsa da bazen kontrol edilemeyecek olaylar yaşamın bir parçası oluyor. Bu kontrol edilemeyecek olayların biri de ebeveynlerin çocuklarını kaybetmesi. Tarif edilemeyecek bu acıyı anlatmak zor.

Metin-Hilal Azak çifti de kısa bir süre önce, geçen yıl Temmuz ayında kızları Ayça Azak'ı kaybettiler. Sevgili Ayça, 15 yaşında hayatının başında ailesini, arkadaşlarını bırakarak aramızdan ayrıldı. Yüreklerinin bir kenarında yaşamları boyunca taşıyacakları bu acıyı yeniden anımsatmak üzücü ama burada çok insani bir olayı paylaşmak için bu girişi yaptım.

Ayça kızımız aynı zamanda ÇEK 3 Mart İlköğretim Okulu'nun öğrencisiydi. Metin-Hilal Azak çifti kızlarının ardından onun anısına Demirci'de bir Ayça'nın Hatıra Ormanı oluşturdular. Daha sonrada Ayça'nın çok sevdiği okulunun kütüphanesinin tefrişini yapmak istediler. Bu kütüphanenin tefrişi yapıldı ve geçtiğimiz hafta sonu aile arasında pandemik kurallara uygun olarak davetsiz bir açılış gerçekleşti.

Milla İnşaat'ın sahibi Metin Azak ve ülkemizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarından New York Üniversitesi'nde (NYU) profesör olarak davranış bilim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapan Selçuk Şirin'in yolları yıllar önce okudukları Göle Lisesi'nde sıra arkadaşı olarak kesişmişti.

Bu dostluk hep devam etti ve kopmadılar. Bu olayı duyan ve kütüphanenin de açılışını öğrenen Selçuk Şirin, ailesini ziyaret için geldiği Türkiye'de Kars'a gitmeden önce arkadaşı Metin Azak'ın kızı adına yaptırdığı kütüphanenin aile içindeki açılışına katıldı.

Ayrıca 2017 yılı için 2018'te verilen ÇEK Eğitim Ödülü'ne layık görülen Prof.Dr. Selçuk Şirin, Amerika'da olduğu için törene çevrim içi katılmıştı. Bu gelişinde de ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar tarafından kendisine verilen bu ödül takdim edildi.

Metin-Hilal Azak çiftine Sevgili Ayça'nın kütüphanesi için ÇEK'in yaptırdığı plaketi Prof.Dr.Selçuk Şirin takdim etti.

SON SÖZ

Evet, burada bir acının üzerine yaşanan iki güzellikten söz etmek istiyorum. Bunlardan ilki Selçuk Şirin Hocanın, çocukluk arkadaşının bir etkinliğine katılmak için programını değiştirip, Bursa'ya gelmesi. Güzel bir vefa örneği. Vefa'nın bir semt ve boza markası olarak kaldığı bugünlerde bir insani davranış modeli sunuyor.

Diğeri ise Ayça'nın ailesinin çocuklarının adını yaşatma noktasında, bir sosyal kooperatif olan ÇEK'in 3 Mart İlköğretim Okulu'na koydukları katkı. Bir yandan Ayça'nın adı yaşatılırken, diğer taraftan da bir sosyal eğitim kooperatifine katkı gerçekleştiriliyor.

Son olarak Sevgili Ayça'nın dokunduğu duvarlar ve sıraların olduğu; soluduğu yıllarının geçtiği okul binası içinde; koşarak çıktığı merdivenlerin olduğu yerde onun adı yaşatılıyor.

Bu güzel insani iki davranış için Selçuk Şirin Hocaya ve Metin-Hilal Azak çiftine teşekkür ediyorum.

Güzel kızım meleklerle uyu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.