Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın, engelliler ve demokrasi

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2016 01:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 01:21
Toplumumuzda varolduğunu bildiğimiz ve nüfusumuzun nerede ise yüzde 10'nunu oluşturan engelli vatandaşlarımızı görmemezlikten gelmeye devam ediyoruz.
Geçenlerde engelli derneklerinin düzenlediği bir çalıştay yapıldı. Bu çalıştaya katılanlar arasında CHP Bursa Milletvekili ve CHP Engellilerden Sorumlu Sağlık Komisyonu Üyesi Erkan Aydın da vardı.
Engelli dernek başkan ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda söz alan Aydın, engelli haklarının demokrasinin gelişmişliğiyle doğru orantılı olduğunu söyledi. 



Erkan Aydın “Bir ülkede demokrasi, adalet, eğitim, sağlık ne kadar gelişmişse engelli hakkları da o kadar gelişmiş demektir. Engelliler için çıkarılan yasalarda eksiklikler vardır, engellilerin istihdamında, engelli maaşında, özürlülük raporlarında sıkıntılar yaşanmaya devam etmektedir.” diye konuştu.
Bir başka gerçeğimiz de Türkiye genelinde engelli istihdam etmesi gereken her 100 kamu kurumundan 72'sinin bu kontenjanı tam doldurmadığıdır.

Bursagaz ve sürdürülebilirlik

Toplam kalite mantığının temelini oluşturan unsurlardan biri de sürdürülebilirliktir. 
Bu noktada sürdürülebilirlik uygulamalarının ülke genelinde içselleştirilmesini sağlamak, bu sürecin önemini vurgulamak ve en iyi uygulamaları paylaşmak amacıyla planlanmış Bursagaz ev sahipliğinde, KalDer işbirliği ile  Sürdürülebilir Yaşam Konferansı’nın 2’ncisi“Yaşamın Özü” konsepti ile düzenleniyor.
Perşembe günü Podyum Davet'te düzenlenecektir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.