Hava Durumu

Aydoğan Öbek hoca aramızdan ayrıldı

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2020 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 07:59

9 Mayıs 1972 tarihinde kurulan Bursa Tıp Fakültesi'nin 7 kurucu hocasından biri de Prof.Dr.Aydoğan Öbek hocaydı. Kuruluş için 18.05.1972'de atamaları yapılan hocalarımız şunlardı:

"Prof. Dr. Fikret Karaca, Doç. Dr. Aydoğan Öbek, Doç. Dr. Suat Kıyan, Doç. Dr. Münir Karakaya, Doç. Dr. Metin Arat, Doç. Dr. Erhan Oğul ve Doç. Dr. Ayhan Arınık."

Aydoğan Hoca Nefroloji Bölümünün kurucusuydu. I. Ulusal Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi'ni Bursa Böbrek Hastalıkları Vakfı ve Türk Diyaliz ve Transplantasyon Derneği ile birlikte 4-6 Haziran 1980'da Bursa'da organize etmişti. Daha sonra ikincisi ancak 1985'de Erzurum'da yapılabildi.

Üniversitemizin temelini oluşturan Tıp Fakültesi'nin 7 kurucu hocasında sadece 2 'si hayatta kaldı. Ayhan Arınık ve Erhan Oğul hocalarımıza sağlıklı yıllar diyorum.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Öbek Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

MURAT GÜLEZ'İN ARDINDAN

Murat Gülez, Bursa'nın köklü ailelerinden ve şehirlerarası taşımacılığı ülkemizde ilk başlatan Kamil Koç'un torunuydu. Ayrıca uzun yıllar tekstil işiyle de uğraştı.

1993-1995 yılları arasında Bursaspor Kulübü'nün başkanlığını yaptı. Piontek'i, Pingel'i, Trabzonspor'daki Sörloth'un babası Göran Sörloth'u yeşil beyazlı formaya kazandırdı.

Murat Gülez aynı zamanda kentimizin değerli sivil toplum örgütlerinden olan Sivilay'ın da kurucu başkanıydı.

Bursa iş dünyası, spor dünyası ve sosyal yaşantısının sevilen ve de saygın isimlerinden biriydi. 68 yaşında aramızdan ayrıldı.

Bu noktada sevenlerine ve Gülez ailesine başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.