Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan Kızıl'a saygıyla

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2018 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 08:25

Yaşamda herkesin bir misyonu var. Uludağ Üniversitesi'nin unutulmaz rektörü Prof. Dr. Ayhan Kızıl'ın cumartesi günü aramızdan ayrılışının yıldönümüydü.
Ayhan Hocamı, onun döneminde de öğretim üyesi olan eşim Prof. Dr. Füsun Öztürk Kuter ve o dönemin Öğretim Görevlisi Hasan Ataç ile birlikte cumartesi günü onun adına Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Podyum Tenis Kulübü'nde düzenlenen "Ulusal Prof. Dr. Ayhan Kızıl Senior Şampiyonası"nda andık.
Nev-i şahsına münasır insanlardan biri olan Prof. Dr. Ayhan Kızıl, rektörlüğü döneminde Uludağ Üniversitesi'ni Bursa ile bütünleştirdi, üniversitenin birçok Avrupa ve dünya üniversitesi ile işbirliğini sağladı, Üniversite ve sanayi işbirliğinin, akreditasyonun ve teknoparkın temellerini attı. Üniversitenin spor kulübünü, Devlet Konservatuarını, Bursa Filarmoni Derneği'ni, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nı, Bursa Cerrahi Derneği'ni kurdu. Başkanlığını yaptığı Çağdaş Eğitim Kooperatifi'ne büyük katkılar sağladı. Ayrıca Türk Kolon Rektum Cerrahisi Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı.
Kendisini saygı ve özlemle anıyoruz.

BEL'li gazeteciler buluştu

Bursa Erkek Liseli gazeteciler, cumartesi günü sabahı okullarında bir araya geldiler. Bendeniz mazeretim nedeniyle orada olamadım.
Bursa Erkek Lisesi Müdürü İrfan Poyraz ve Bursa Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Cevdet Ulu'nun organizasyonuyla hayata geçen bu buluşmada anılar tazelendi.
Buluşmada Cevdet Ulu, Bursa Erkek Lisesi'nin tarihini anlatırken, okul müdürü İrfan Poyraz ise yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, bu güzel buluşmada öğretmenlerimiz de yer aldı.
Okulumuz mezunu Haber Gazetesi'nin eski sahibi, Milli Savunma ve Milli Eğitim eski Bakanı Turan Tayan da katılanlar arasındaydı.

Ünal, kapı kapı dolaşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç gün önce AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan kahvaltıda şu mesajı vermişti:
"Herkes sahaya çıksın, kolları sıvasın. Ev ev dolaşsın, vatandaşlarla kucaklaşsın."
Bu mesajı Bursa'da ilk algılayanlardan biri de AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal oldu.
Geçenlerde Mudanya'ya gittiğimde Dr. Murat Ünal'ı sokak çalışmalarının birinde gördüm. Şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın talimatı açık. Kolları sıvadık ve kapı kapı dolaşmaya başladık."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.