Prof.Dr.Ali Ceylan, Bursa üniversitesi ve iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Kendisi şu anda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Bursa Koordinatörlüğü’nü yaparken BUSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği ve sahibi olduğu Ceylan Elektronik firmasını yönetiyor…
Ali Ceylan, Uludağ Üniversitesi’nde olduğu yıllarda üniversitenin kent içindeki aktif isimlerinden biriydi. Kendisi bugüne kadar 20’ye yakın bilimsel eser yayınladı. Paranın nasıl bulunacağından tutun da, paranın nasıl kullanılacağına ve kazanılacağına kadar…
Ali Ceylan, Ayva Köyü’nde Emine ve Ömer’in oğlu olarak dünyaya geldi. Köyünde üniversite okuyan ilk kişiydi. Babası onu okuturken “Ceketimi bile satar, seni okuturum” demişti. O kendisi için yapılan fedakarlığı hiç unutmadı ve ailesini hiç mahcup etmedi…
Ali Ceylan Hoca, bilimsel eserlerinin yanında bir süredir kendi hayatını kaleme alıyordu. Şimdi bu eser sonlandı. Ekin Yayınevi tarafından basılan eser “Ayva Köylü Ali” adını taşıyor…
Toplam 400 sayfalık kitapta Ali Ceylan’ın hayatından ve onun başarı öyküsünden kesitleri bulacaksınız. Kitabın tanıtımı 21 Ocak ‘ta saat 18:30’da İstanbul Ticaret Üniversitesi Bursa Yerleşkesi’nde yapılacak. Tanıtım sırasında aynı zamanda Ayva Köyü Fotoğraf Sergisi de açılacak…
Ali Ceylan kitabının tüm gelirini Ayva Köylü çocukların okuması için Ayva Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlamış…
Prof.Dr.Ali Ceylan’ı kutluyorum…
BESAŞ SÜT ÜRÜNLERİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kasım ayında hizmete açılan Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’nde üretilen ayran, kaşar, yoğurt ve lordan oluşan toplam 50 tonluk süt ürünü tüketiciyle buluştu…
Büyükşehir Belediyesi’nin en fazla göç veren dağ ilçeleri Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan’da göçün önlenmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla iki ay önce hizmete açtığı Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi günlük 30 ton süt işleme kapasitesini sahip. Ürünler 120 BESAŞ büfesinde tüketiciyle buluşuyor.
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, “Süt mamulleri üretim tesisinde tek vardiyada yaklaşık olarak 5 bin litre pastörize günlük süt, bin 350 kilogram kaşar, 5 bin kilogram yoğurt ve 5 bin litre ayran Türk damak tadına uygun olarak üretiliyor. Sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilen bu ürünler en ekonomik fiyatlarda halkımızın beğenisine sunuluyor.” dedi.
VURMALI ÇALGILAR TOPLULUĞU
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yarın akşam saat 20.00’de “Vurmalı Çalgılar Topluluğu”nu konuk ediyor. “Vurmalı Çalgılar Topluluğu” Dinçer Özer, Soner Özer, Hakan Yağuş, Emre Günay ve Can Kıyıcı’dan oluşuyor…
Orkestra ve koro şefi Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki konserde, George Bızet-Rodion Shchedrın, “Carmen” solo vurmalı çalgılar ve yaylı çalgılar için bale süiti orkestramız eşliğinde Dinçer Özer Vurmalı Çalgılar Topluluğu tarafından Bursa’da ilk kez seslendirilecek…
Konserde ayrıca “Kainat & Karnaval” isimli vurmalı çalgılar gösterisi de yer alacak...
İZZET DEDE VE ŞİİR
İzzet Dede, şu anda Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı sınır beldesi olan Çeltikçi’nin belediye başkanı. Kendisi 1994 yılından beri bu beldenin başkanlığını yürütüyor. Bu konuda bir rekora sahip. Aynı zamanda ziraatçı olan İzzet Dede aynı zamanda bir şair…
İzzet Dede şiire olan tutkusunu yazmış olduğu dört kitapta dile getirdi. Dede’nin şiir kitapları “Ah o zamanlar ne zamanlardı, Gönül telimden damlalar, Yanar döner insanlar ve Hazan Yaprakları” adlarını taşıyor…
İzzet Dede’ye nice kitaplar diliyorum…