Hava Durumu

Ayvaköylü Ali üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2020 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2020 07:55

Prof.Dr.Ali Ceyhan, Bursa'nın yakından tanıdığı bir isim. Hem üniversitemiz kent ile bütünleşmesindeki önemli aktörlerden biri, hem alanında önemli bir akademisyen, hem de iş dünyamızda saygı gören bir isim. Kendisi Bursa iş dünyasında bir çok sivil toplum kuruluşuna destek verdi. Uzun yıllar BUSİAD yönetim kurulunda görev yaptı. Bursa'da iş dünyası ile ilgili çeşitli projelerde aktif rol aldı.

Ali Hocamı nerede ise 40 yılı aşkın bir süredir tanırım. Üretkenliği sürekli devam eden bir isim. Sayısız akademik yayın ve kitaba imza attı. Sayısız konferans verdi. Üniversiteden ayrıldıktan sonra da üretkenliği devam etti, uzun bir süre bir İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Bursa koordinatörlüğünü yaptı.

Ali Hocam'ın doğduğu köy Ayvaköy. O köyünden çıkıp, üniversite bitiren ilk insan olarak doğduğu köy gençlerine de bir model oldu.

Bundan birkaç yıl önce kendi yaşamını özetlediği Ayvaköylü Ali diye de bir kitap yazmıştı. Şimdi bu kitabın geliştirilmiş baskısı da Dorlion yayınlarından çıktı. Ayrıca bu ay Sermaye Piyasası ve Menkul Değer Analiz isimli akademik kitabının 3. baskısı yapıldı. Bu kitap Prof.Dr.Turhan Korkmaz ile Prof.Dr.Ali Ceylan'ın ortak çalışması.

Ali Ceylan hocama saygıyla.

AKADEMİK ODALARDAN ORTAK SES

Gelişmenin temelinde farklılık ve çeşitlilik yatar. Farklı ve çeşitli görüşlerin bir konuda dile getirilmesi o konuyu ileriye taşır. O nedenle tarihe göz attığımızda birçok bilge sıfatına sahip insanın çok konuşmayı değil, dinlemeyi daha çok tercih ettiğini görürüz.

Bir süre önce gündeme gelen Baro ve Akademik Odalar'ın seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik tartışmalar, yine gündeme geldi.

Bu konu üzerine Bursa Barosu, Bursa Diş Hekimleri Odası, Bursa Eczacılar Odası, Bursa Tabip Odası, Bursa Veteriner Hekimleri Odası, TMMOB, DİSK, KESK, TÜMTİS tarafından BAOB Yerleşkesi Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ortak açıklamayı dile getiren, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, baroların ve akademik meslek odalarının yapıları ve delege seçim sistemlerinin değiştirilmesi girişimi hakkında şunları söyledi:

"Tüm dünya ülkeleri ile birlikte ülkemizin de Covid-19 salgınının etkisi altında olduğu, yurttaşlarımızın ve üyelerimizin virüs tehdidi altında sosyal ve ekonomik anlamda büyük zorluklarla mücadele ettiği bugünlerde, barolar başta olmak üzere akademik meslek odalarının yapısının ve seçim sistemlerinin değiştirilmesine ilişkin tartışmalar yeniden gündeme getirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Barolarımız ve meslek odalarımız da Anayasamız ve kuruluş kanunlarımız uyarınca 'kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır'.

Demokratik bir süreç işletilmeden, barolardan, akademik meslek odalarından ve üniversitelerden görüş ve öneri alınmadan, yine bu görüş ve önerileri sunanlardan oluşacak bir komisyonda değişiklik önerilerini tartışmaya açmadan, kapalı, gizli toplantılarla, demokratik hukuk devletinin teminatı barolar ile akademik meslek odalarımızın Anayasa ve yasalarla belirlenen kuruluş, görev ve sorumlulukları ile demokratik seçim esaslarının değiştirilmek istenmesi kabul edilemez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.