Hava Durumu

Aziz Bükey ve Şaban Anşin

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 07:30

Bu hafta yüreklerimizi büken bir hafta oldu. Önce 1975 yılından beri tanıdığım bir gazeteci büyüğümü kaybettim. Aziz Bükey'i. Gazeteciliğe nerede ise çocukluk yaşlarında başlayan bu insan ile yolum Bursa Hakimiyet'te keşişti. Rahmetli babası Zeki Bükey de Atatürk'ün fotoğrafçısıydı.

Bana fotoğraf çekmesini, film banyo etmesini, fotoğrafı karta basmasını öğreten ustalarımdan biri oldu. Meslek hayatım boyunca ondan hiç kimse hakkında olumsuz tek söz duymadım. Yüreği insan sevgisi doluydu. Acele etti. Başımız sağolsun.

.....

Aziz Ağabey'in ardından Sevgili Şaban Anşin'in ani vefat haberi, geldi. Hepimiz şaşırdık. Daha birkaç gün önce konuşmuştuk. Bursa'nın özellikle kayak sporu tutkunlarının yakından tanıdığı bir isimdi. Milli kayakçı, milli takım antrenörü, Akhisarspor futbol takımının Kara Fırtınası'ydı. Uzun yıllar Uludağ Üniversitesi'ndeydi. Benim dostum, eşimin akademiden sınıf arkadaşıydı.

O da tam bir insandı. Sevgi dolu yüreğine herkesi sığdırırdı.

Anşin Ailesi'nin, Manisa Spor Akademililer'in, kayak ve spor camiasının ve de Uludağ Üniversitesi'nin başı sağolsun.

Şaban acelen neydi? Hani torunlarımıza da kayak öğretecektin!!

BİR SPOR ÇALIŞTAYI ARDINDAN

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin "Bursa'da sporcuların sayısını olimpiyat oyunlarında arttırmak" hedefiyle düzenlediği "Bursa'da Spor ve Egzersiz Çalıştayı" sona erdi.

Etkinliğin son gününde Çalıştay Raporlarının sunumu ve kapanışı gerçekleşti. Bu oturumu da aynı zamanda BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi de olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof.Dr.Süleyman Şahin yönetti.

Rapor sunumlarını "Antrenörlük Eğitim Programı" alanında Prof.Dr.Şerife Vatansever Tayşi , "Beden Eğitimi ve Spor Programı" alanında Prof. Dr.Nimet Haşıl Korkmaz, "Paralimpik Sporcular ve Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor Programı" alanında Doç.Dr.Recep Görgülü ve "Sporda İnovasyon, Yönetim, Girişimcilik ve AR-GE Çalışmaları" alanında ise Prof.Dr.Şenay Koparan Şahin gerçekleştirdi.

Bu alanda dileğim çalışmaların raporlarının ardından oluşturulacak projelerin gerçekleşmesi ve sürdürülebilir olması.

Emeği geçenlere teşekkürler.

BUSİAD FELSEFE SÖYLEŞİSİ

Bursa Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin uzunca bir süredir geleneksel hale getirdiği BUSİAD Açık kapı toplantıları, Felsefe yleşileri devam ediyor. Pandemi koşulları nedeniyle online serinin Ocak ayı toplantısı 28 Ocak 2021 Perşembe günü 19:30/20:45 saatleri arasında 'Zoom' üzerinden gerçekleştirilecek.

Bu toplantıda Bursa Uludağ Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hakan Mert bizlere "Priene:Anadolu'nun Pompei'sinde Bir Gezinti" yaptıracak.

Bilindiği gibi Vezüv yanardağı, İtalya'da Napoli'nin doğusunda bulunan 1281 m yüksekliğindeki hala aktif olan bir yanardağ. Vezüv yanardağı M.S 79 yılında gerçekleşen patlaması ile tarihe geçer.

Bu felakette 2 gün boyunca süren yanardağı püskürmesi sonucunda Pompei ve Herculaneum kentleri haritadan silinir.

Priene, Aydın Söke'de Selçuk-Efes'e yaklaşık 100 km uzaklıkta kurulmuş bir İyon (Antik Yunan) şehridir. Şehir Menderes nehrinin 10 km kuzeyindedir. Şehir kurulduğunda deniz kıyısındaydı. Menderes'in alüvyonu nedeniyle şehir şimdi kilometrelerce kara içerisinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.