Hava Durumu

Bademli Rotary’nin konuğuydum

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2022 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2022 10:20

Bursa Bademli Rotary 2010 yılında Naci Şahinbaşkanlığında kuruldu. Bu dönem başkanlığını Gülşah Gicvan Büyükarda yürütüyor. 

Bu kulübümüz kurulduğu günden beri içinde yaşadığıkente sosyal sorumluluk bağlamında çeşitli katkılarda bulunuyor. Bademli Rotary, kamu yararına bir dernek olan Kanserle Savaş Derneği’nin çalışmalarına katkı koyuyor. Bu bağlamda Nilüfer Belediyesi’nden Minareliçavuş’ta temin edilen 1280 metrekarelik bir arazi üzerine prefabrik bir ev yapılarak derneğin Kanserle Savaş Derneği’nin çeşitli etkinliklerinde kullanması için derneğe veriliyor.

Bademli Rotary ayrıca özel eğitim gerektiren çocuklarımıza yönelik çeşitli destekler veriyor. Ayrıca topluma katkı koyan küçüklü büyüklü birçok çalışmaya imza atıyor.

KÜLTÜR SANAT ÖDÜLÜ

Salı günü Podyum Davet’te Bademli Rotary Kulübü’nün başkanı Gülşah Gicvan Büyükarda hanımefendinin davetiyle kulübün konuğu oldum. Oradaki değerli rotaryanlara bilgim çerçevesinde Bursa ve Göçkonusunda bir sunum yaptım. Sunum sonrası Bademli Rotary Kulübü Kültür ve Sanat Ödülü bana takdim edildi.

Bademli Rotary Kulübü’nün başkanı Gülşah Gicvan Büyükarda şunları söyledi:

“Bademli Rotary Kulübü olarak Gazeteci-Yazar Dr. Murat Kuter’e ‘Kültür Sanat Hayatına Sağladığı Özgün Eser ve Hizmetleri’ nedeniyle Kültür Sanat Ödülünü takdim ediyoruz. Aynı zamanda Bursa Göç tarihine ilişkin sunumuyla Atalarımızın ve köklerimizin nerelere uzandığına dair çok kıymetli bilgiler verdiği içinde kendisine teşekkür ediyoruz.”

Törende Bademli Rotary Kulübü başkanı Gülşah Gicvan Büyükarda, Kurucu Başkan Naci Şahin, Rotary 2440 . Bölge Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Adnan Sözeri, Bademli Rotary Kulübü Genel Sekreteri Erol İnal ve eşim Prof. Dr. Füsun Öztürk Kuter ile birlikte olduk.

Bu güzel ev sahiplikleri ve bu ödüle beni layık gördükleri için Bademli Rotary Kulübü’nün başkanı Gülşah Gicvan Büyükarda nezninde tüm üyelerine teşekkür ediyorum.

ANKARA'DA GÖRSELLERLE DİPLOMASİ SERGİSİ

Biri Bursa’da, diğeri Ankara’da Fransız Büyükelçiliği bünyesindeki kuruluşların iki etkinliği vardı.

Bursa’da görev yapan Fransızca öğretmenlerimiz, Fransızca Dili İşbirliği Ataşesi Vincent Brousse ile bir akşam yemeğinde buluştu. Bu samimi akşam yemeğinde mesleki paylaşımlarda bulunuldu.

Bu arada Institut français Ankara, Frankofoni Baharı kapsamında, 1 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında “1945’den bugüne Fransa ve Dünya: Görsellerle diplomasi tarihi” adlı sergi düzenliyor. 

Fransız Diplomatik Arşivleri tarafından hazırlanan sergide 1945’den bugüne önemli tarihi olaylardan bir seçki daha önce yayımlanmamış arşiv belgeleri ve çizgi roman görselleri ile birlikte yer alıyor.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana, uluslararası ilişkiler tarihi derin dönüşümler geçirdi. Soğuk savaş, sömürgeciliğin sona ermesi, krizler ve devrimler, Berlin Duvarı’nın yıkılmasından sonra çabucak sönen umut, iklim krizi gibi konular sergide yer alıyor.

“Görsellerle Diplomasi Tarihi” sergisi 1945 yılında BM’in kuruluşundan 2015’teki Paris İklim Sözleşmesi’ne kadar çağdaş dünyayı altüst eden ve diplomasi tarihine damga vurmuş bu olaylardan bir seçki sunuyor. 

Görsellerle diplomasi tarihi sergisi, 2016 – 2020 yılları arasında Diplomatik Arşiv Merkezinin müdürlüğünü yapan, şuan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro ile çizgi roman uzmanı danışman Albert Drandov’un (AD2 Yapım) özgün fikrinden doğdu. 

Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Arşivleri, Fransa’da yapılandırılmış en eski arşiv merkezidir. Arşivler, 1830’dan itibaren araştırmaya açılmışsa da, kökenleri 17. yüzyıla dayanır ve tarihin inişli çıkışlı her döneminin zorluklarına uyum sağlayarak misyonunu sürdürür. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.