Hava Durumu

Bademli Rotary ve Ayna

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2022 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2022 08:04

Rotary Kulüpler, bir sosyal dernek olarak topluma gönüllü hizmet vermeye devam ediyor. Kamil Atlıman, gençliğinden beri tanıdığım Bursa’da 28 yılını tiyatroya adamış bir drama ve tiyatro eğitmeni. Kendisi Ahmet Vefik Paşa’da yetişti.

Günümüzde ağırlıklı olarak çocuklara ve kurumlara yönelik tiyatro alanında eğitmenlik yapıyor. Oyunlar yazıyor ve yönetiyor.

Bademli Rotary Kulübü Başkanı Gülşah Gicvan Büyükarda ve Tiyatro Sanatçısı, Yazar ve Eğitmen Kamil Atlıman’ın bir araya gelmesiyle önce Bademli Rotary Kulüp Tiyatro Kolu doğdu. Bunun ardından Bademli Rotary Kulübü’nün 4 yıl önce prefabrik evini temin ettiği ve Nilüfer Belediyesi’nin yer tahsisi ile yapım aşaması başlayan, kanserle mücadele eden hasta ve yakınlarının kültürel ve sanatsal faaliyetlerle moral bulacakları  “Kanserle Savaş Moral Evi” projesine kaynak yaratabilme konusu gündeme geldi.

VE AYNA

Bu süreçte ortaya “Ayna” çıktı. Ayna, barış ve anlaşmazlıkların çözümüne yönelik Akran Zorbalığı’nı konu alan bir oyun sergileme projesi olarak kasım 2021 tarihinde başladı. Kulübün 10 üyesinin Kamil Atlıman tarafından eğitimlere başlaması ile Atlıman’ın yazıp yönettiği “Ayna” oyunu hayata geçmeye başladı.

Yaklaşık beş ay süren çalışmaların sonunda üyeler 9 Nisan 2022 tarihinde Mudanya Belediyesi’nin bedelsiz tahsis ettiği Uğur Mumcu Kültür Merkezi Salonu’nda tüm gelirleri Kanserle Savaş Moral Evine hibe edilmek üzere salonu dolduran seyirci katılımıyla oyunlarını sergilediler.

Oyun sonunda coşku ile alkışlanan oyuncu üyeler amacına ulaşmış, büyük bir projeyi başarıyla tamamlamanın coşkusunu yaşadılar.   Moral evi için ciddi gelir elde eden kulüp, inşaatı tamamlamak üzere süreci hızlandırdı. 

Bademli Rotary Kulübü Başkanı Gülşah Gicvan Büyükarda, konu ile ilgili olarak düşüncelerini şöyle paylaştı:

Kanserle Savaş Moral Evimize kaynak yaratma amacıyla çıktığımız yolda bize destek veren başta Kamil Atlıman ve değerli üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca evimize yer temin eden Nilüfer Belediyesi ve bize sahnesini açan Mudanya Belediyesi’ne de katkıları için teşekkürler.”

SON SÖZ

Evet, Bademli Rotary Kulübü 2010 yılından beri topluma katkı koymaya devam ediyor. Ellerine, emeklerine ve yüreklerine sağlık diyorum.

Ayrıca Bademli Rotary Kulübü Başkanı Gülşah Gicvan Büyükarda nezninde tüm tiyatro çalışmalarına katılan ve destek veren üyeleri de kutluyorum.

SAİT FAİK’İ ANLATTILAR

Sait Faik Abasıyanık (1906 – 11 Mayıs 1954), Türk hikaye ve roman yazarı, şair. Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarından birisi olan Sait Faik, çağdaş hikâyeciliğe yaptığı katkılar nedeniyle Türk edebiyatının köşe taşlarından biri olarak kabul edilir.

Modern Türk hikâyeciliğinin öncülerinden olan Sait Faik, getirdiği yenilikler nedeniyle, "kökü kendisinde olan" bir yazar olarak kabul edilir. Yazar klasik öykü tekniğini yıkarak doğayı ve insanları basit, samimi, iyi ve kötü taraflarıyla, olduğu gibi ama aynı zamanda şiirsel ve usta bir dille anlatır.

2022 yılını, modern Türk öykücülüğünün kurucu ismi olarak gösterilen Sait Faik Abasıyanık’a adayan Nilüfer Belediyesi bu kapsamdaki etkinliklerine devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin yılın yazarı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Sait Faik’in İzinden Giden Öykücüler" isimli bir söyleşi gerçekleşti. Bu söyleşiye Ethem Baran, Oya Baydar ve Sine Ergün katıldı. Katılımcılar Sait Faik’in Türk edebiyatı ve kendi yazın yolculuklarına olan etkisi hakkında paylaşımlarda bulundular.

Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, konuk yazarlara, yılın yazarı etkinliklerine katkıları nedeniyle teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.