Hava Durumu

Bakan Ersoy'a ziyaret

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2020 07:57

Turizm sektörü her boyutu ile pandemi sürecindeki zararlarını kapatmaya, sektöre bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor. Bu kapsamda turizm sektörü bünyesindeki üyelerin sorunlarını bakanlık düzeyinde paylaşmaya çalışıyor.
Kongre turizmi ülkemiz turizmi açısından önemli bir turizm kolu. Bu alanda özellikler Antalya ve İstanbul başı çeken şehirlerdir. Bursa da bu turizm kolu içinde yer alma arzusunda ama ne yatak sayımız, ne de büyük bir uluslararası kongreyi kaldırabilecek salonumuz bulunuyor.
Bu noktada kongre turizmi alanında hizmet veren 19 şirket bir araya gelerek, Ersoy Tabaklar başkanlığında Profesyonel Kongre Organizatörleri Platformu'nu oluşturdu.

Profesyonel Kongre Organizatörleri Platformu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti. Aralarından TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve BURKON sahibi Hasan Eker'in de bulunduğu platform temsilcileri, Bakan Ersoy'a bir sunum yaptı.

NELER KONUŞULDU?

Ziyarete Hasan Eker, Ersoy Tabaklar, Yudum Kaya ve Kemal Kural katıldılar. Bakana konu ile ilgili talep ve mevcut durumu bir sunu ile Hasan Eker anlattı.
Hasan Eker, ziyaret ile ilgili olarak "Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ettik. Sektörün sorunları hakkında konuştuk. Bizim için yararlı bir görüşme oldu." açıklamasında bulunduktan sonra şöyle devam etti:
"Sağlık Bakanlığı'nın tıp kongrelerine yönelik kısıtlama getirmemesi gerektiğini anlattık. Sağlık Bakanlığı'nın bu yönde bir eğilimi var. Güvenli toplantı ve kongre kriterlerinin net olarak açıklanması gerektiğini anlattık. Bu konuda hazırladığımız taslağı sunduk. Bakanlık gözden geçirip ilan edecek. Sektör hangi şartlarda toplantı düzenleyebileceğini bilerek hareket edecek. Güven ortamı sağlanacak. Katılım ve sponsorluk nedeni ile bazı kongreler iptal edilecek. Bu nedenle acentaların mağdur olmaması için destekler istedik."
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sosyal medya hesabında görüşmeyi şöyle duyurdu:
"Profesyonel Kongre Organizatörleri Platformu ile Bakanlığımızda bir araya geldik. Normalleşme sürecinde, kongre turizminin durumunu ve sektörün geleceğini konuştuk."
Sektöre kolaylıklar diliyorum.

V. ÇALI KÖY FİLMLERİ FESTİVALİ

Aysel Bataklı Damın Kızı, 1934 yapımı siyah-beyaz bir Türk filmi. Muhsin Ertuğrul'un Türk sinema ve tiyatrosuna getirdiği yeniliklere bir örnek sayılan film, Türkiye'de çe-kilen köy konulu ilk film olma özelliğini taşır.
Senaryo, Selma Lagerlöf'ün bir hikayesinden yola çıkarak Nazım Hikmet, tarafından yazılmış ve filmin özgün müziğini Cemal Reşit Rey yapmıştır.
Filmin başrolünde Cahide Sonku ve Talat Artemel yer almıştır.


Aynı film 1969 yılında, senaryosunu Osman Fahir Seden'in yeniden kaleme almasıyla, Zafer Davutoğlu yönetmenliğinde ikinci kez çekilmişti.
Türkiye'de ilk köy filminin çekildiği Bursa'nın Çalı Mahallesi, Nilüfer Belediyesi ve ÇEKÜDER'in birlikte düzenlediği V. Çalı Köy Filmleri Festivali'ne hazırlanıyor. 7-9 Ağustos tarihleri arasında bu yıl kampsız düzenlenecek olan festivalde 5 filmin yanı sıra konserler ve çocuklar için atölyeler de düzenlenecek.
Çalı Futbol Sahası'nda düzenlenecek festival, pandemi nedeniyle bu yıl ilk kez kampsız yapılacak. 7 Ağustos Cuma günü saat 19.00'da başlayacak festivalin açılışı, Nilüfer Oda Orkestrası'nın vereceği " Film Müzikleri ve Şarkılar " konseri ile olacak.
Konserin ardından aynı gün saat 19.30'da yönetmenliğini Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov'un yaptığı "Bal Ülkesi" isimli film gösterime sunulacak.
Yine 7 Ağustos akşam saat 21.00'de de Emin Alper'in "Kız Kardeşler" isimli filmi izleyici ile buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.