Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü'den önemli açıklama

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2017 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 08:44

Geçtiğimiz haftasonu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bursa'daydı. Çavuşoğlu ve Özlü, TÜYAP'taki Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Fuarı, Kalıp Avrasya 2017 ile Bursa Otomasyon Fuarı'nı aynı çatı altında buluşturan Endüstri Zirvesi ile Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin inşaatını gezdi.

Bakan Faruk Özlü, "Önümüzdeki dönemde Türkiye sanayisi, kendi teknolojisini üretecek. Bütün çalışmalarımız Türkiye'nin daha yüksek katma değerli ürünler üretmesi, daha fazla kâr etmesi, daha fazla büyümesi üzerinedir. Bu sene sadece KOSGEB'den 500 milyon liralık bir destek programı açıkladık. Bu program, ithal sanayi ürünlerinin yerlileştirilmesi programıdır. Bu program kapsamında, yurtdışından ithal ettiğimiz sanayi ürünlerini Türkiye'de üreteceğiz. Türk sanayisinin bu ürünlerin tasarımlarını geliştirmesi için bir defaya mahsus masrafların tamamını veya bir kısmını destekleyeceğiz" diye konuştu.
Bakan Özlü'nün açıklamaları çok önemli. Bunu hayata geçirebilecek, teknolojik alt yapımız ve bilgi birikimimiz var. Eksik olan finansal güç. Bu konuda da devlet destek verirse bunların hepsi hayata geçer.
BTSO Başkanı Burkay, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Bakan Özlü, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte 40 bin metrekarelik alanda, 7 holde ve 410 firmanın katılımıyla devam eden zirvedeki stantlarda incelemelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve Bakan Özlü, 64 ayrı meslekte Türkiye'nin en kapasiteli mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi olan MESYEB'i de ziyaret etti.

Endüstri 4.0 ve BOSİAD

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) çeşitli alanlarda sürdürmüş olduğu eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. "Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm" konulu panel BOSCH desteği ile BOSİAD'da yapıldı.

Bosch Endüstri 4.0 Projeleri Satış Direktörü Murat Kurtlar tarafından gerçekleştirilen sunumda, Bursa Organize Sanayi Bölgesi işadamları ve yöneticilerine; Endüstri 4.0'da günümüzde yapılan çalışmalar ve gelecekte hayata geçirilmesi hedeflenen teknoloji ve uygulamalar katılımcılara aktarıldı.
Kurtlar, "Bugün Endüstri 4.0'ın ilk öğelerini kendi operasyonlarımıza kuruyoruz. Bu noktada hem önde gelen bir kullanıcı hem de önde gelen sağlayıcılardan biriyiz. Bu iki yönlü stratejimiz sonucunda, 2020 yılı itibarıyla ağa bağlı üretimle bir milyar avroluk bir tasarruf elde etmeyi ve aynı tutarda satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.