Hava Durumu

Bakan Pakdemirli'nin SÜTAŞ sürprizi

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2021 07:59

Sütaş, 2012 yılında bir adım atarak yurtdışındaki ilk yatırımını Makedonya'da gerçekleştirdi. Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Swedmilk tarafından kurulmuş olan süt ürünleri tesisini devraldı. Ardından başlayan süreç sonrasında Sütaş, Üsküp tesisine 13 milyon euro yatırım yaparak üretim için gerekli donanımı oluşturdu.

2013 yılı itibarıyla Makedonya'da raflarda yerini alan SÜTAŞ süt, ayran, yoğurt ve peynir çeşitleri aynı zamanda Kosova ve Arnavutluk başta olmak üzere tüm Balkanlar'a ulaşmaya başladı.

Sütaş'ın 'Ottan Sofraya' entegre iş modeli kapsamında, yatırım yaptığı her bölgede olduğu gibi, Makedonya'da da süt ve süt ürünleri tesisinin yanı sıra; eğitim merkezi, uygulama çiftliği, damızlık yetiştirme çiftlikleri, yem fabrikası, geri kazanım ve enerji tesislerini kurdu.

SÜRPRİZ ZİYARET

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen hafta TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, bazı komisyon üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sabri Demir ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök ile birlikte Kuzey Makedonya'yı ziyaret etmişti.

Bu ziyaret sırasında SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da Bekir Pakdemirli'ye eşlik etti. Bakan Bekir Pakdemirli, orada Muharrem Yılmaz'ın davetini kırmayıp, Üsküp'deki SÜTAŞ Makedonya Tesisleri'ni gezdi.

Bakan Pakdemirli tesisleri çok beğenerek, Muharrem Yılmaz'ı kutladı. Muharrem Yılmaz da Bakan Pakdemirli'ye günün anısına bir plaket takdim etti.

MUHASEBECİ HAFTASI

Muhasebeciler dendiğinde karşımıza TÜRMOB çatısı altında örgütlenmiş olan, ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odası'na kayıtlı, 114 bin SMMM ile 4 bin 800 YMM ve 18 bin stajyerden oluşan muhasebe camiası çıkıyor.
Her yıl muhasebeciler, "1-7 Mart Muhasebe Haftası"nı kutluyor. Bu yıl da pandemi koşulları nedeniyle Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni ve basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu adına Oda Başkanı Doğan Yılmaz okudu.

Bursa SMMM Odası'nın bugün 5 bin 180 üyesi ve yaklaşık bin 100 civarı stajyeri ile ekonomiye ve işletmelerin geleceğine katkı sunmaya devam ettiğine dikkat çeken Doğan Yılmaz, "Mesleğimiz, geçmişten bugüne geçen süre zarfında; kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu oldu." dedi.

Doğan Yılmaz ayrıca mesleğin sorunlarını dile getirdi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri'nin bu özel haftasını kutluyorum.

ERHAN AĞABEY'İ YOLCU ETTİK

Anamur'daki evinde hayatını kaybeden Osmangazi Belediyesi'nin kurucu başkanı Erhan Keleşoğlu, dün Emirsultan'da toprağa verildi.

Önce kurucusu olduğu Osmangazi Belediyesi'nde bir tören düzenlendi. Daha sonra Ulucami'de kılınan cenaze namazı ardından, Emirsultan'da defnedildi.

Erhan Ağabeyi son yolculuğuna ailesi ve dostları yolladı. Dünkü cenaze törenine katılanlar arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Yıldırım Belediyesi eski Başkanı Zeki Eke, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Tezel, BUSİAD Başkanı Ergun Türkay, İlhan Parseker, Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte Bursa protokolü ve Bursa iş dünyasından birçok isim vardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.