Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAKUT ve çocuk işçiler sergisi

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2019 08:13

BAKUT, Bursa Arama Kurtarma Derneği, 1999 yılında kuruldu. O günden beri çeşitli etkinlikler yapan bu derneğimiz son olarak Fotoğraf Branşı yeni sergisiyle toplumsal bir konu olan "Çocuk İşçiler" konusunu gündeme taşıdı.
Küratörlüğünü Mustafa İpek'in üstendiği Bakut Arama Kurtarma Derneği Fotoğraf Branşı fotoğrafçılarının çektiği "Çocuk İşçiler" fotoğraf sergisi Osmangazi Belediyesi katkılarıyla Ördekli Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.
Sergi 24 Ocak'a kadar Ördekli Kültür Merkezi'nde açık kalacak. Sergi açılışında bir konuşma yapan BAKUT Başkanı Cihat Öz "Bir yanlışı düzeltmek için öncellikle o yanlışı görebilmek gerekir, umarız ki çocuk işçiler fotoğraf sergisi vicdanlarda, toplumsal duyarlılık ve hassasiyetin artmasına bir nebze de olsa katkı sağlar" diye konuştu. Sergide Ahmet Cüce, Dilşat Yılmaz, Elif Zeybek, Gökhan Sarısakal, Gökşen Yücedağ, Hacer Akan, İzver Dönder, Necla Türemen ve Pervin Karaçam'ın toplam 41 fotoğrafı yer alıyor. Ayrıca "Çocuk İşçiler" sergisi 25 Ocak'ta Konak Kültür Merkezi'nde fotoğraf severlerle buluşmaya devam edecek.

BUTTİM'DE SADIK ŞENGÜL DÖNEMİ

Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret ve İş Merkezi'nin genel kurulu pazar günü BUTTİM Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı. Genel Kurulda Ali Özer ve Sadık Şengül'ün listeleri yarıştı. Oyların 756'sını alan Sadık Şengül BUTTİM'in yeni başkanı seçildi.
Sadık Şengül'ün başkanlığındaki liste de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına Sadettin Garip ve Mehmet Okur, Denetim Kurulu Başkanlığına Gülten Demir Varol, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Emin Tamam ve Necmi Kasapoğlu getirildi.
Seçim sonrası Sadık Şengül " Bu seçimde kaybeden yok. Kazanan Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi oldu. Bundan sonra ki hedefimiz BUTTİM olarak birleşeceğiz, güçleneceğiz, tek yumruk olacağız; inşallah BUTTİM'i layık olduğu ticari değere kavuşturacağız." dedi.

BTSO'DA SAĞLIK KONSEYİ TOPLANTISI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sağlık Konseyi, yeni dönemin ilk toplantısını sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.
İş dünyası, akademisyenler ve STK temsilcileri ile sektörün geleceğine yönelik önemli konu başlıklarını ele aldıklarını belirten Konsey Başkanı Erol Kılıç, "Sektörün birlikte hareket etme kültürünü güçlendirmek istiyoruz." dedi.
BTSO Sağlık Konseyi, ilk istişare toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, meslek komite ve sektörel konseylerin BTSO'nun makro projelerin sürükleyici gücü olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.