Hava Durumu

BAL GÖÇ’e kıymayın!

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2022 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2022 08:08

Bir söz vardır. Bu sözü hiç unutmam:

“Şuyuu vukuundan beterdir”

Yani günümüz anlatımı ile “Bir konuda söylenti çıkması, gerçekleşmesinden beterdir.”

7 Ocak 1985'te Mümin Gençoğlu başkanlığında "Mümin Gençoğlu, Yusuf Kırayoğlu, Ali Öztürk, Mehmet Kocabaş, Hüseyin Yılmaz, Sami Kocaoğlu, Zülkef Yeşildağ, Ali Osman Cesur." tarafından kurulan BAL-GÖÇ- Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği şimdilerde hep olumsuz iddialarla anılmaya başlandı. Yapılması gereken genel kurulları bir türlü yapılamaz oldu. Orada bir iktidar mücadelesi var.

Dün BAL GÖÇ ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde başkanlığa adaylığını arkadaşları ile birlikte açıklayan Prof.Dr.Emin Balkan’ın açıklaması geldi.

Emin Hoca bu davaya gönül vermiş başta ahirete intikal eden kurucu başkan Mümin Gençoğlu ve diğer büyüklerimizi rahmetle anarak özetle şunları söylüyor:

“Tabandan gelen samimi ve yoğun istek üzerine, yaptığımız değerlendirmeler sonucunda tek menfaati; zedelenen camiamızı tekrar ayağa kaldırmak olan ekip arkadaşlarımla bu yola çıktık. Bir süredir bu yolculuğumuzda çeşitli iddialarla camiamız yıpratılmakta. Dile getirilen usulsüzlük ve şaibelerle ilgili olarak iddiaların incelenmesi için başvurulması gereken yerler, tarafsız denetim organları ile tam bağımsız yargı makamlarıdır.

Biz tabandan gelen yoğun istek üzerine bir yolculuğa çıktık. Sanılmasın ki vazgeçeceğiz. Sanılmasın ki bir makam için körü körüne yanlışa itilenlere doğruyu anlatmaktan vazgeçeceğiz.

Sonuç olarak, en kısa zamanda derneğimizin genel kurula gitmesi, medeni koşullarda adayların yarışabilmesi, kim seçilirse seçilsin, derneğimizin bu süreçten çok daha güçlenerek çıkması tek arzumuzdur.”

Benim buradan BAL GÖÇ’lülere bir mesajım var:

“Lütfen kırgınlıklarınızı, egolarınızı, sitemlerinizi bir kenara bırakın. Aklı selim ile hareket edin. Kazanmak için her yol mübah demeyin. Siz kazanırken, büyük emekler verilmiş bu değerli derneği heba etmeyin.

Hayırlısı ne ise o olsun…”

BTO, TÜRİB ve ELÜS

Bursa Ticaret Borsası(Bursa TB), yetkili acentesi ve A Grubu büyük hissedarları arasında yer aldığı Türkiye Ürün İhtisas Borsası(TÜRİB), Elektronik Ürün Senetleri(ELÜS) Piyasası’nda günden güne büyümeye devam ediyor.

2021 yılında 6 milyon 729 bin tonluk işlemin gerçekleştirildiği TÜRİB ELÜS Piyasası’nda, işlem hacmi geçen yıla göre yüzde 62 artışla 18 milyar 502 bin TL’ye yükseldi.

Bursa Ticaret Borsası ise aynı dönemde 240 milyon 809 bin TL’lik alım, 87 milyon 477 bin TL’lik satım işlemi gerçekleştirerek, 328 milyon 287 bin TL’lik işlem hacmi rakamına ulaştı.

2021 yılında Bursa TB’ye kayıtlı yatırımcıların en çok işlem gerçekleştirdiği ürünler ise sırasıyla mısır, buğday ve arpa oldu.

MATLI NE DEDİ?

Bursa Ticaret Borsası’nın, TÜRİB ile tarım sektöründe yaşanan değişime katkı sağladığını ifade eden Başkan Özer Matlı, TÜRİB’in üretici ve yatırımcısına yönelik avantajlarından söz ederek şunları söyledi:

“TÜRİB, fiziki yer değiştirme gerekmeksizin, elektronik ortamda ve tek bir platformda ürün ticaretinin yapılmasını mümkün kılarken, ELÜS alım-satımından elde edilen kazançlar 31 Aralık 2023'e kadar gelir ve kurumlar vergisinden istisna tutulmuştur.

Ayrıca damga vergisi ve KDV muafiyeti gibi vergisel avantajlar da mevcuttur. Bunların yanı sıra çiftçilerimize sahip oldukları ELÜS'leri teminat vererek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince verilen faizsiz kredi imkânı da sağlanırken, nakliye, analiz ve kira desteği de verilmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.