Hava Durumu

Balat'ta tiyatro keyfi

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2021 07:57

Nilüfer Belediyesi'nin Balat ormanında bir izci evi vardı. Bu pandemi sürecinde izci evi yeniden düzenlendi ve açık sahneye dönüştürüldü. Şimdi o sahnede yaz dönemi boyunca tiyatro etkinlikleri gerçekleşecek.

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Nilüfer Kent Tiyatrosu, Murat Daltaban yönetiminde Balat Atatürk Ormanı'nda açık havada sahneleyeceği tiyatro etkinliklerisahne alıyor. Etkinliğin ilk oyunu Mark Ravenhill'in "Vur Yağmala Yeniden" isimli oyunun prömiyeri 12 Ağustos Perşembe(Daha önceden 5 Ağustos'ta yapılacaktı) akşamı saat 21.00'de yapılacak.

"Vur, Yağmala, Yeniden" isimli oyun 17 kısa oyundan oluşan epik oyun.

"Vur, Yağmala, Yeniden", savaş, barış, otorite, özgürlük, demokrasi, suç, ceza, hastalık, şiddet temaları üzerine yazılmış kısa oyunlardan oluşan bir bütün epik eser. Oyun, izole hayatlar yaşasak da gelişen teknoloji ve haberleşme araçlarıyla birbirimize bağlı olduğumuzu ve birbirimize karşı sorumluluklarımızın olduğunu konu alan büyük tek bir hikâye.

"Vur, Yağmala, Yeniden" projesinde 5 ana gösteri prömiyer yapacak. Her gösteriyi farklı bir yönetmen sahneleyecek ve her gösteride NKT ekibine bir misafir oyuncu katılacak. Mert Öner, Melisa İclal Yamanarda, Ebru Nihan Celkan, Gülhan Kadim, Doğu Akal'ın yönetmenliğini yaptığı "Vur, Yağmala, Yeniden"de ilk oyunun misafir oyuncusu Beste Bereket olacak.

İlk oyun prömiyerinin ardından, 15 gün arayla diğer oyunlar da prömiyer yapacak. Yoğun bir prova ve oyun süreciyle tamamlanacak proje, Ekim sonuna kadar devam edecek. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, 15 Ekimtarihinden itibaren de, proje kapsamında sahnelenen tüm kısa oyunları arka arkaya tüm gün sürecek tek bir oyun şeklinde sahneleyeceği, özel gösterimlerde seyirciyle buluşacak.

Ayrıca İngiliz oyun yazarı, oyuncu ve gazeteci Mark Ravenhill'in kara komedi oyunları olan "Dün bir olay meydana geldi", "Kayıp Cennet" ve "Cennet Yeniden"oyunları da bu kapsamda sahne alacak.

BURSA'NIN ORMANLARI YANMADAN

Bursa'daki bir grup sivil toplum örgütü "Bursa yanmadan" isimli bir basın toplantısı gerçekleştiriyor.

Bursa Barosu, Bursa Tabip Odası, TMMOB, KESK, Nilüfer Kent Konseyi, Doğader ve Bursa Çevre Platformu, Yunuseli Havaalanı'nın yangınla mücadele üssü olarak kullanılması için ortak bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Açıklama Yunuseli Havaalanı girişinde bugün saat 13.00'te yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.