Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan Tiyatro Festivali başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2019 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 08:56

Bu yıl Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından 6. sı düzenlenecek olan Devlet Tiyatroları Bursa 6. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali bugün sahne diyor.
Festival bugün Romanya'dan Lightwave Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Yansıma" isimli oyunla başlayacak.
2013 yılında atılan bu kültür köprüsü her yıl daha da gelişerek, bu yıl altıncısı yapılır hale geldi. Romanya, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Kosova'dan tiyatro topluluklarının katıldığı festivalimiz 26 Mart'a kadar devam edecek.
Festivalde "Bulgaristan, İvan Vazov Ulusal Tiyatrosu "Baba", Bulgaristan, Trio Tiyatrosu "Burada, Orada ve Heryerde", Makedonya Kalkandelen Milli Kurum Tiyatrosu "Dışarıda Kar Yağıyor", Karadağ Teuta Tiyatrosu "Anne", Arnavutluk, Skampa Tiyatrosu "Volpone", Yunanistan Art Vouveau Tiyatrosu "Budejovice'ye Dönüş", Romanya Ioan Slavici Klasik Tiyatrosu Arad&Nottara Tiyatrosu "Tartışma", Kosova Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu: "Maskeliler" oyunlarını sergileyecekler.
Ayrıca tiyatroda her gece fuayede Hayali Ufuk Durmaz "Hacivat-Karagöz" gösterisi sergileyecek.
Bu arada festivalde İstanbul Devlet Tiyatrosu "Kosovalı Peer Gynt", Ankara Devlet Tiyatrosu "Eyvah Nadir" ve Bursa Devlet Tiyatrosu da "Kapılar" oyunuyla sahne alacak.
Festivalin sürprizi ise Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği oyunun başrolünde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un sahne alması.
Tüm Bursalıları festivale davet eden Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve Müdürü Arzu Tan Bayraktutan, Balkanların renklerini, Balkan tiyatrosunun en seçkin örneklerini Bursa sahnesine taşımaktan gururlu olduklarını belirterek "Festivalimiz dünya döndükçe sürsün" dedi.

MAHREM VE NAMAHREM

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu gün çeşitli etkinliklerle kadınlar günü kutlanacak. Bu etkinliklerden biri de Aysun Çölbayır Diniz'in Akeramos Sanat Merkezi'nde açılacak olan "Mahrem, Namahrem" isimli Dünya Kadınlar Günü Seramik Sergisi.
Bursalı sanatçı ve galeri sahibi Aysun Çölbayır Diniz, Dünya Kadınlar Günü için bir sergi hayal ettiğinde, bu düşüncesini Eskişehir'de Seres sergisinde arkadaşları ve meslektaşları ile paylaşır. Sonunda bu düşünceye olumlu bakılır, arkadaşları destek verir ve bu sergi ortaya çıkar.
Böylece çeşitli il ve üniversitelerdeki 8 kadın sanatçımızın katkıları ile bu sergi hayata geçirilir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Akeramos'taki sergide eserleri olacak 8 kadın seramik sanatçımız da şunlar: " Aysun Çölbayır Diniz, Oya Turay Uzuner, Ece Kanışkan, Özgür Saraçoğlu Kaptan, Mutlu Başkaya, Deniz Onur Erman, Candan Güngör, Şebnem Toker Bahar."
Ayrıca aynı gün saat 12.00 ile 15.30 arasında Güney Koreli seramik sanatçısı Kim Yang Moon'un bir workshop'u gerçekleştirilecek.
Bu vesile ile Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.