Hava Durumu

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı çalışmaları

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2021 08:02

Bursamızın saygın STK'larından BALKANTÜRK Eğitim Vakfı, 13. Mütevelli Heyet toplantısını cumartesi günü gerçekleştirdi. Vakıf 2014 yılından bu yana her yıl 100 öğrenciye burs vermekte. Bu yıl ise 155 öğrenci bu burslardan yararlanıyor.

Cumartesi günü toplantıya Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Arif Karademir, burs alan bazı öğrenciler ve ben konuk olarak katıldık. Toplantıda daha önceden vakıftan burs alan ve şu an Ankara çalışan bir kişinin, artık burs vermeye başladığını da görmek beni çok mutlu etti.

Çünkü, genelde burs alan öğrenciler, sadece aldıkları dönem kurumla ilgilenir, burada tam bir vefa ve doğru bir model vardı. Şu anda uçak mühendisi olarak bir kamu kurumunda çalışan Volkan Akgün kardeşimi kutluyorum.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı yönetim kurulu başkanı Aytuğ Onur şunları söyledi:

"2020 yılı ve pandemi bize bir şey öğretti. Bu dönemde yüksek teknolojinin önemine, bilimin önemine bir kez daha tanık olduk. Ülke olarak bundan ders çıkarmalıyız. Bu süreçte katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

BTÜ REKTÖRÜ KARADEMİRLER

Toplantının açılışında bir konuşma da Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Arif Karademirler yaptı. Karademirler konuşmasında Teknofest'ten de söz etti ve şunları söyledi:

"Teknofest bildiğiniz gibi İstanbul'un dışında farklı illerle de birlikte yapılıyor. Son olarak Gaziantep'teydi. Bu yıl yetkililere 'Döner kanatlı ve sabit kanatlı' etkinliklerin Bursa Yunuseli Havaalanında yapılması teklifinde bulundum. Burada orta-lise ve üniversite düzeyinde etkinlikler sergileniyor.

Ayrıca İznik Gölü'nde de sualtı etkinliklerinin yapılmasını önerdim. Bildiğiniz gibi orada sualtında çok değerli bir bazilika var.

Bunların ötesinde BALKANTÜRK eğitim vakfı ile çok önemli çalışmalarımız gelişerek devam ediyor."

Rektörün önerileri çok değerli. Ona bir notum var, toplantının akışını bozmak istemediğim için toplantı sırasında dile getirmedim.

Lütfen, dünyadaki ilk Yelken Kanat'ın mucidini ve ilk otomatik paraşüt mekanizmasının patent sahibini bir araştırın. Bakarsınız karşınıza 1930'lu yıllardan Bursalı bir isim çıkar. Emir Ali Yıldız gibi.

BALKANTÜRK EĞİTİM VAKFI

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı, 26 Temmuz 2014'den beri Bursa'ya katma değer yaratmaya devam ediyor.

Naci Şahin kurucu başkanlığında 2011 yılında Balkan Rumeli Sanayicileri Ve İş İnsanları Derneği kısa adıyla BALKANTÜRKSİAD hayata geçirildi. Ardından 2014 yılında BALKANTÜRKSİAD'ın Kurucu Başkanı Naci Şahin, merkezi Bursa olan BALKANTÜRK Eğitim Vakfı'nı kurdu.

Vakfın amacı kısaca şöyle:

"Kuracağı veya kuruluşuna, gelişimine çeşitli suretlerle katılacağı eğitim, öğretim, ruh ve beden sağlığına hizmet eden kurumlarla çocuklarımızın eğitim, öğretim, beden ve ruh sağlığı dünyasına katkıda bulunmak, özellikle yüksek öğretime eğilmek bu suretle kurulmuş ve kurulacak BALKANTÜRK Eğitim ve Öğretim Kurumları'nın sürekliliğine, gelişmesine katkıda bulunmak, mensup ve mezunları arasında sosyal dayanışmaya katılımcı bir dinamizm kazandırmak, Türk toplumunun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak, eğitim çerçevesi içinde katılımcı bir sivil toplum hareketi yaratmak."

SON SÖZ

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı'na 2021 yılındaki çalışmalarında başarılar diliyorum. Eğitime, bilime ve teknolojiye gönül vermiş herkese saygıyla.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.