Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BalkanTürkSİAD'ın sinerji toplantısı

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2019 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2019 08:32

Bursa'nın ulusal ve uluslararası platformdaki en etkin SİAD'larından biri olan BalkanTürkSİAD, 20. Sinerji Toplantısı'nı Podyum Davet'te gerçekleştirdi. Toplantının konuşmacısı Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'dı.
Açılışta BalkanTürkSİAD Başkanı Berat Tunakan, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali Yardımcısı Ergun Güngör birer konuşma yaptılar.
Daha sonra sponsorlara plaketleri verildi ve yeni üyelere rozetleri takıldı.
Konuşmaların ardından ise Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın bankacılık sektörünün durumunu anlatan çok güzel ve herkesin anlayacağı dilde bir konuşma yaptı. Sonrasında da soruları yanıtladı.
Hüseyin Aydın da konuşmasında, 11 yıldır küresel ekonomi devriminin devam ettiğini anlatarak, Türkiye'nin son yıllarda hiç görmediği şekilde iç ve dış şoklarla karşılaştığını, bunun altından kalkmak için ise en önemli unsurun istikrar olduğunu vurguladı.

KİMLER VARDI?

İşadamları, sanayiciler, politika ve bürokrasinin önemli isimlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılanlar arasında görebildiklerim şu isimlerdi:
"Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, CHP Nilüfer Belediye başkan adayı Turgay Erdem ve AK Parti Nilüfer Belediye başkan adayı Necati Şahin."

BAŞKAN AKTAŞ'IN, AYDIN ANISI

BalkanTürkSİAD'ın sinerji toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "BALKANTÜRKSİAD'ın gelişen, değişen ve büyüyen ekonomisi, Bursa'ya heyecan katıyor" diyerek, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile ilgili ilginç bir anısını anlattı.
Alinur Aktaş, 28 Mart 2004'te İnegöl Belediye Başkanı seçilir. Seçildikten birkaç gün sonra daha önceden rahmetli Hikmet Şahin tarafından organize edilmiş olan 6400 metrekarelik alana kurulu İnegöl Mobilya Fuarı'na katılır. Bu organizasyon bitince aynı yıl içinde ikinci bir fuar yapılması için yola çıkılır. Önce TOBB'nin fuar programına bu fuar aldırılır, sonra uluslararası fuar birliğine üye olunur. Hedef 6400 metrekarelik fuar alanını 4 kat büyüterek, 25 bin metrekareye çıkarmak ve aynı yıl içindeki fuara yetiştirmektir.
Bu arada konu ile ilgili kaynağı da Aktaş, bir yandan toplamaktadır. Ama dönemin parasıyla 1 trilyon açık vardır. Bir bankadan kaynak yaratmalıdır. Konuyu dönemin İnegöllü milletvekili Sedat Kızılcıklı'ya açar. Ardından konu o dönemin milletvekili Faruk Çelik'e anlatılır. Faruk Çelik, Alinur Aktaş'ın, o dönem Halk Bankası Genel Müdürü şu andaki Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'la buluşmasını sağlar. Aktaş, 1 trilyon istediğini ifade edince, Aydın'ın gözleri parlar. Ardından Aktaş konuyu ve projesini anlatınca, Aydın ikna olur ve kaynak tamamlanır. Fuar büyütülür ve gerçekleştirilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.