Hava Durumu

Baran Çelik'i kutluyorum

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2020 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2020 08:03

BUSINESS LIFE, ülkemizde yayınlanan aylık iş hayatı ve ekonomi dergisi. Yaklaşık 10 yıldır yayınlanan bu periyodik her yıl "İş Dünyasına Yön Veren 50 CEO" araştırması yapıyor. Bu araştırmanın 2020 sonuçları Ekim 2020'de yayınladığı 118. sayısında açıklandı.

Burada CEO'lar, çeşitli kriterlere göre değerlendiriliyor. Anket, ilk 50'ye giren CEO'ların, okur geri bildirimleri ve de "BUSINESS 500" abonesi arasından 250'yi aşkın üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleştirilmekte.

Zirve bu yıl el değiştirdi. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'in yerine bu yıl birinci sıraya yerleşti. En çarpıcı detay ise kadın CEO oranının %18'den, %8'lik bir gerileme ile %10'a düşmesi.

Bu listede Bursa'dan tek isim bulunuyor. Beyçelik Holding CEO'su Baran Çelik, bu listede 16. sırada yer aldı. Baran Çelik ilk kez bu listeye geçtiğimiz yıl 21. sırada girmişti.

BARAN ÇELİK KİMDİR?

Bursa'da doğan Baran Çelik, Lisans ve Yüksek Lisansını Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nde Makine Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

Baran Çelik, kariyerine 2000 yılında Beyçelik A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı.

Baran Çelik, Beyçelik Holding A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve CEO'luğu görevini sürdürüyor. Çelik, ayrıca Holding'in amiral gemisi konumunda olan Beyçelik Gestamp'ın Yönetim Kurulu Başkanı. 2007 yılından itibaren Holding bünyesindeki çeşitli şirketlerde de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı/CEO olarak görev yapmakta.

Baran Çelik, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif şekilde görev alıyor. 2012-2014 yılları arasında Türkiye Genç İşadamları Derneği Bursa Şubesi (TUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendi. TUGİAD'da halen Genel Merkez Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı yapmakta.

Uludağ İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Baran Çelik, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Otomotiv Sektörü Meclis Üyesi, Türk Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) üyesidir. Baran Çelik evli ve 3 çocuk babasıdır.

BEYÇELİK HOLDİNG HAKKINDA

Beyçelik Holding'in öyküsü 1976 yılında Faik Çelik'in evlendiği günün ertesinde eşine takılan altınları satarak kurduğu ilk atölyesinde önce soba sanayi ve otomotiv sanayine kalıp yaparak başlar. Faik Çelik, 1983 yılında otomotiv yan sanayine kalıp ile birlikte seri parça imalatına geçer.

1993 yılında Beyçelik Otomotiv A.Ş'yi kurar. Bu dönemde otomotiv alanında gösterilen başarıyla kısa sürede Tofaş'ın yanı sıra Ford'un "en iyi yan sanayicisi" olur.

Faik Çelik'in oğlu Baran Çelik iş yaşantısına öğrencilik yıllarında başladı. 2000 yılında ise yüksek lisansını da tamamlamış bir Makine Mühendisi olarak, tüm mesaisini vermeye başladı. 2007 yılında ise Beyçelik ve Gestamp ortaklığının ana mimarı oldu.

Bugün Beyçelik Holding 5 farklı sektörde (otomotiv, ısı sistemleri, enerji, turizm ve sigorta) 20 şirketi ile faaliyet gösteren ve de bünyesinde 5000'i aşkın çalışanı bulunan global pazarda etkin ve de saygın bir dev durumunda.

SONSÖZ

Baran Çelik'i bu yüksek performansından ötürü gönülden kutluyorum. Bizleri ve Bursa'yı gururlandırdı. Nice başarılara diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.