Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro örnek oldu

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 04:55
Bursa Barosu’nun Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.  Çağdaş Grubu’nun adayı Avukat Gürkan Altun ile Değişim Grubu’nun adayı Avukat Şerafettin Yavuz’un yarıştığı seçimlerden, Gürkan Altun 2 bin 360 delegenin, bin 278’inin oyunu alarak Bursa Barosu’nun yeni başkanı oldu.
Günümüzde nerede olursa olsun toplum, seçimlerin her kategorisinde şiddet ve seviyesizliği adeta kanıksadı. Ama Bursa Baro seçimlerinde beni ülkemizin bu üzüntülü günlerinde mutlu eden iki şey oldu.



Bunlardan ilki seçimlerin son derece demokratik bir ortamda ve iki adayın da son derece seviyeli bir yarışı ile geçmiş olmasıydı. Bu çok önemliydi. Hem demokrasi için, hem de doğru bir model olarak ortaya konması açısından. Bunu hayata geçirdikleri için ben Avukat Gürkan Altun ve Avukat Şerafettin Yavuz’u ve de tüm delegeleri kutluyorum.
Bir diğer güzellik ise bırakmasını bilmenin erdemiydi. İki dönem Bursa Baro Başkanlığı’nı başarılı biçimde yapan Ekrem Demiröz, bu konuda örnek oldu. Ekrem Demiröz’ü kutluyorum ve dönemindeki topluma ve meslektaşlarına yapmış olduğu katkılardan ötürü de ona Bursa adına teşekkür ediyorum.

Altun’un ilk mesajı

Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, genel kurul sonrası üyelere teşekkür etti ve şunları söyledi:
“Bursa Barosu Genel Kurulu ve devamındaki seçimler baromuza yakışan şekilde geçti. Büyük bir şölen havasındaydı. Meslektaşım, arkadaşım Şerafettin Yavuz’la çok güzel bir seçim gerçekleştirdik. Bursa kamuoyu meslektaşlarımız güzel bir günü güzel bir sonuçla karşıladılar. Beklediğimiz bir sonuçtu. Arkadaşlarımız bizi yanıltmadı. Bu yarıştaki tavrı sebebiyle Şerafettin Yavuz’u kutluyorum.”

Baronun yeni yönetimi

Bursa Barosu’nun Avukat Gürkan Altun’un başkanlığındaki Yönetim Kurulu listesi şu isimlerden oluştu:
“Avukat Metin Öztosun, Avukat Burcu Ergün, Avukat Atilla Atik, Avukat Buket Gülçin Özel, Avukat Yener Poroy, Avukat Ebru Piri Kaya, Avukat Sefer Bülent Yaylalı, Avukat Aslı Evke Yetkin, Avukat Onur Yavuz, Avukat Hüsniye Altın Yeşil.”
Yeni yönetime başarılar diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.