Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barodan çağrı var

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2017 04:48

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun'dan çağrı var. Başkan Altun, Anayasa değişikliği konusunda meslektaşlarına ve TBMM'ye acil çağrıda bulundu. Altun, meslektaşlarını Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) sitesi üzerinden görüş bildirmeye, vatandaşları aynı sitede yer alan karşılaştırmalı Anayasa değişikliği teklifini incelemeye, TBMM'yi de, toplumu ayrıştıracak değişiklik çalışmalarını durdurmaya çağırdı.
Gürkan Altun, şöyle devam etti:

"Kamu düzenini kökten değiştirecek ve yürütmeyi, yasama ve yargının üstünde konumlandıracak" böylesi bir değişiklikle ilgili en fazla, hukukçular olarak biz avukatların söz söylemeye hakları olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla tüm meslektaşlarımızın, görüşlerini aktarmalarını diliyoruz."
Ayrıca Altun, Bursa'da 2 bin 900, Türkiye genelinde de 95 bin civarında avukat bulunduğuna, kendi meslekleri kadar örgütlü, disiplinli başka bir meslek dalı olmadığına vurgu yaparak,  TBB'nin avukatlardan anayasa değişikliğiyle ilgili görüş almak üzere hazırladığı sitede, avukat olmayanlar için de değişiklik teklifinin karşılaştırmalı ve açıklamalı metninin yer aldığını duyurdu. 

Çocuklardan barışa çağrı

2016 yılında Şef Suat Şahin yönetiminde 71 çocukla çalışmalara başlayan Nilüfer Belediyesi Çocuk Korosu ilk konserini verdi. 
Farklı okullarda okuyan 8-13 yaş grubundaki çocukların yer aldığı koro Barışa, kardeşliğe çağrı yapan Do Re Mi isimli parçayı seslendirince izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Yıldızlar ve efsane buluşması

Bursa Kent Müzesi'nde duygulu dakikalar yaşandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Müzesi ve Bursaspor Futbol Akademisi'nin işbirliği ile hazırlanan "Yıldızlar Efsanelerle Buluşuyor" programının ilkinde Bursaspor U19 - U 21 takımı, efsane kaptan Mesut Şen ile bir araya geldi.
Önce Bursa futbolu 105 yaşında sergisi gezildi. Ardından  efsane kaptan Mesut Şen, profesyonelliğinin ilk yıllarını ve ilginç yaşam hikayesini anlattı.  Etkinlikte Mesut Şen'in yanı sıra Müfit Gürsu ve rahmetli Ersel Altıparmak'ın anıları da tazelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.