Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barodan tecavüz açıklaması

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2016 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 06:55
Ülke gündemine oturan konulardan biri de “cinsel istismara evlilik affı” konusu. Bu af ile birlikte hapiste olan 4 bine yakın kişi dışarı çıkacak.
Yeterince gündemimiz olmadığı için(!), bir de böyle bir önemli konu yeni bir gündem oluşturdu.  Konu ile ilgili olarak Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, ASTV’de Merve Denk’in  konuğu oldu. Programda Gürkan Altun cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 213’üncü maddesine bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair Meclis’e sunulan önerge için “Bu yasa değişikliğiyle küçüklere tecavüz suç olmaktan çıkarılıyor ve failler ödüllendiriliyor” dedi.
Meclisin cinsel istismar vakalarının önlenmesine ve çocukların istismardan kurtarılmasına yönelik hamleler yapması gerektiğini söyleyen  Altun, TBMM’ye bunun tam aksi yönünde bir yasa teklifi geldiğini belirtti. Başkan Altun, “Böyle bir yasa değişikliği suçu önlemez. Salı günü yapılacak oylamada tasarının Meclis’ten geçmesi çocuk yaşta evlilikleri özendirir, tecavüzcüyü ödüllendirir  ve tecavüzü suç olmaktan çıkarır. Zaten 15-18 yaş grubundaki çocukların cinsel istismarı ki biz buna reşit olmayanlarla cinsel ilişki başlığını veriyoruz, şikâyete bağlı. Şikayet yoksa, rıza varsa ve rızayı sakatlayan bir hal de söz konusu değilse ceza tesisine yer yoktur. Öyleyse bu düzenleme kim için, kimler için getirilmek isteniyor” dedi.
Altun’a katılmamak mümkün değil.

‘Bebe ve Çocuk’ta 2. Ur Ge


Ekonomi Bakanlığı tarafından UR-GE destekleri kapsamına alınmış 10 UR-GE projesiyle oda ve borsalar arasında en fazla proje gerçekleştiren kurum konumunda olan BTSO, küresel rekabette üyelerine rehberlik etmeyi sürdürüyor. 
BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen İkinci Bebe Çocuk UR-GE Projesinin ihtiyaç analizi sonuç değerlendirme toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve projede yer alan firmaların temsilcileri katıldı. 
Toplantıda ihtiyaç analizinin sonuçları ve projenin yol haritasına ilişkin firmalara bilgi verildi. 

İrgil’den yasa teklifi


CHP Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Dr. Ceyhun İrgil, özel okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin en az dengi resmi okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenler kadar maaş almalarına ilişkin kanun teklifi verdi. 
CHP’li İrgil, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“Şu anda adaletsiz bir durum var; özel öğretim kurumlarında bir hak mağduriyeti var. 2014’te aylık ve sosyal yardım ek ödemelerine ilişkin düzenleme kaldırılınca bazı özel okullardaki yönetici ve öğretmenler dengi resmi okullarda ödenen aylık ve sosyal yardım kapsamındaki ek ödeme tutarlarından daha azına tabi oldu. Bu durum sosyal devlet anlayışıyla örtüşmüyor.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.