Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş: Güvenirlik tanınırlıktan önemlidir

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2019 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 07:25

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili başkan adayı Alinur Aktaş son hafta seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Pazartesi günün dağ yöresine ayıran Aktaş, çalışmalardan çok memnun. Dün İstanbul'da olan Alinur Aktaş çeşitli televizyon programlarına katıldı.
Alinur Aktaş çalışmaları ile şunları söyledi:
"Pazartesi gününü dağ yöresindeydim. Orada beş bölgede nokta mitingi ve esnaf ziyaretleri yaptım. Bozbey'in otobüs üzerinde yaptığı mitinglerin durumunu anlattılar. Bizimkilerle kıyaslamak mümkün değildi. Bizim mitinglerimize vatandaşların büyük ilgisi ve teveccühü vardı.
Son 20 gün içerisinde büyük bir ivme çizerek çalışmalarımızı yukarıya taşıdık. Laf ebeliği yapmıyoruz. Milletimize projelerimizi anlatıyorum. Tek tek yapmak istediğimiz projeleri anlatıyorum. Bundan sonra hayata geçireceğimiz projeleri ve onların yol haritalarını paylaşıyorum. İnsanlar somut proje duymak istiyor."

NİLVAK KONUSU ÖNEMLİ

Mustafa Bozbey'in bir televizyon programında açıkladığı Nil Vak konusunun önemli olduğunu ve bu konunun herkesin kafasında bir soru işareti oluşturduğuna dikkat çeken, Alinur Aktaş şunları söyledi:
"Mustafa Bozbey, zaman zaman konuşmalarında bana iftira atıyorlar ibaresini kullanıyor. Ona tek bir iftira atmadım. Ama onun açıklaması gereken şeyler var.
Vatandaşlarımızdan çok sayıda ihbar alıyoruz. Özellikle Nil Vak'ın nasıl bir aile vakfı olduğu açıklanmalı. Oraya kaynakların nasıl bulunduğu açığa çıkarılmalı. Bu konu çok kafa karıştırıyor.
Şunu unutmayalım. Tanınırlık önemlidir ama insanlar için güvenirlik daha da önemlidir."

YILDIRIM, NİLÜFER DEĞİLDİR

Bursa'nın bütününün Nilüfer gibi olacağı söylemini gerçekçi bulmadığını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu konudaki düşüncelerini şöyle açıkladı:
"Bursa'da her yerin Nilüfer olacağı söylemini rasyonel ve gerçekçi bulmuyorum. Nilüfer ile Yıldırım'ı kıyaslayamasınız. İki ilçemizin sosyo ekonomik düzeyi, insan profilleri, insanların beklentileri çok farklıdır. Çeşitlilik önemlidir. Herkese aynı elbiseyi giydiremezsiniz.
Bozbey'in yaptığı hataları insanlara anlatıyorum. Bu arada bizim de yaptığımız hataları da anlatıyorum. Yapılan hatalardan dersler çıkarıyoruz. "

HDP İLE GİZLİ İTTİFAK KONUSU

HDP ile gizli ittifak konusunun ve HDP'li yöneticilerin söylemlerinin CHP tabanı ve özellikle İYİ Parti tabanında büyük sıkıntı yarattığını dile getiren Alinur Aktaş bu konuda şunları söyledi:
"HDP ile gizli ittifak konusu, büyük sıkıntı yaratıyor. Özellikle İYİ Partililer bundan çok rahatsız. Gerek HDP Bursa İl Başkanı'nın söylemleri, gerekse Bursa dışındaki Bursa ile ilgili söylemler çok rahatsızlık yaratmakta.
Bu tür söylemler bizim cenahı ise motive ediyor, bütünleştiriyor. Bizim de başında MHP ile ufak tefek sorunlarımız oldu. Meclis üyelikleri konusunda ama bu sıkıntıları karşılıklı görüşmeler ve ülke çıkarları doğrultusundaki ilke ve ülkü birliği ile aştık."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.