Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş ile Bursa sohbeti

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 08:02

"Uygarlık tarihine göz attığımızda tarımın yapılmaya başlanmasıyla, yerleşik düzene geçildiği ve ilk kentsel yapılanmaların temelinin atıldığını görürüz. O günden bugüne gelişen ve dönüşen kent kavramı, endüstri 4.0 ile birlikte günümüzde yerini akıllı kentlere bırakmakta. Geleceği inşa ederken, geçmişin deneyimlerini ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalıyız."
Yukarıdaki sözler Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın sözleri. 2018 yılının son günlerinde Büyükşehir Tarihi Binası'nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir yıl sonu kahvesi içtik. Bu sohbet sırasında da Bursa üzerine konuştuk.

Ulaşım sorununa Aktaş'ça bakış

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ulaşım sorunumuz ile ilgili şunları dile getirdi:
"Bundan 13 ay önce göreve geldik. Göreve geldikten 7-8 ay sonra bir genel seçim yaşadık. Göreve geldiğimizden 17 ay sonra da bir yerel seçim yaşayacağız. Göreve geldiğimizde ilk olarak yaptığımız mevcut durum güncellemesiydi. Bursa'nın yerel yönetimlerle ilgili neler konuştuğunu tespit etmekti. Burada iki ana sorun ortaya çıktı. Biri trafikti, diğeri kentsel dönüşümdü.
Akıllı şehircilik bakışı ve küçük dokunuşlarla, akıllı kavşak uygulamaları, şerit genişlemeleri, metro ücretlerinde yapılan indirimlerle toplu taşımayı teşvik etmek, otobüslerin yenilenmesi, köprülü viyadük düzenlemeleri ile bir rahatlama getirdik. Yeni sinyalizasyona girdik. Ulaşımda yeni projeler ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bursaray'ın Şehir Hastanesi'ne, üniversite hattının da Görükle'ye uzatılması önceliğimiz olacak. Bunlardan biri 5,5, diğeri 2,7 kilometre. İhale hazırlığı devam ediyor.
T2 yani Kent Meydanı- Terminal hattı ile ilgili de planlama yapılıyor. Kent Meydanı'nda entegrasyon için 1,2 kilometrelik bölüm var. Bu çok önemli. Ayrıca yapılan çalışmalarda çok farklı güzergahlar gündeme geldi."

Kentsel dönüşüm

Bilindiği gibi kentimizin temel sorunlarından biri de kentsel dönüşüm konusu. Başkan Aktaş bu konuyu kısaca şu cümleyle özetliyor:
"Kentsel dönüşüm ise binalar yıkılıp, daha yüksek binalar yapılmış. Bu da beraberinde zaten sorunları olan yerlerde artan yoğunluklarla daha büyük sorunlar oluşmuş. Şehir büyümemiş, yoğunluk artmış."

Bursa 2026 şehir tasavvuru projesi

"Onbinin üzerinde vatandaşımızın katıldığı bir anket çalışması yaptırdık. Burada iş dünyası STK'lar, çeşitli kent dinamiklerinin ve vatandaşlarımızın katıldığı bir çalışmaydı. Orada gördük ki insanlar farklı şeyler söylüyor. İnsanlar refah, huzur, güvenlik diyor. Bursa'nın geçmişi, Bursa'nın değerleri, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucu şehir algısı, Bursalılık geri planda kalmış.
Kentimizde bu değerlerimizin de daha çok benimsenmesi noktasında Bursa'nın fethedilişinin 700. yılına denk gelen yılda Bursa 2026 Tasavvuru (tasarımı) Projesi 'ni gündeme getirdik. İlçe adaylarımızın belirlenmesinin ardından iki günlük özel bir kamp yaparak, bu projemizi adaylarımızla paylaşıp, görüşlerini ve katkılarını alacağız.
Bu konuyu çok önemsiyoruz. Bu nedenle sadece bu konuda çalışacak bir Bursa 2026 Ofisi kuruyoruz. Ofisin işi bu olacak. Şehir Tasavvuru'nun hazırlanması için kurulan ve 8 aylık çalışma yapan ekipteki uzman sayısı da 20'ye çıkarılacak ve kampanya döneminde tüm Bursa tekrar taranacak. "
Alinur Aktaş bu arada tüm Bursalı hemşerilerinin yeni yılını kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.