Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş ile söyleştik

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2018 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 08:34

Sönmez Medya Grubu, yeni etkinliği olan "Sönmez Medya Buluşmaları" nın ilki dün Baia Hotel'de hayata geçirildi.
Bu etkinlikte Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarları ve editörleriyle aynı masada buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yönelttiğimiz soruları tüm yürekliliği ile yanıtlamaya çalıştı.
Benim Başkan Aktaş'a yönelttiğim soru Uludağ ile ilgiliydi. Yıllardır onun koltuğuna oturmuş tüm başkanlar bu konu ile ilgili bir şeyler söyledi. Ama adeta 7 Kocalı Hürmüz konumundaki Uludağ için somut bir adım atılmadı.
Bildiğiniz gibi Bursa'nın önemli değeri olan, ülkemizin ilk kayak merkezi Uludağ farklı farklı bakanlıkların kontrolünde olduğu için her kafadan bir ses çıkmıyor, tek ses çıkmıyor.
Bakın Alinur Aktaş Uludağ için neler söyledi:
"Öncelikle ilk belirtmek istediğim konu Uludağ ile Bursalılar'ın barışmasıdır. Bursa'da bir Uludağ farkındalığı yaratmalıyız ki, onun yansıması ülke çapında ve hatta uluslararası platformda duyulsun.
Bursamız çeşitli alanlarda , çeşitli özelliklere sahip. Uludağ'ından tarih turizmine; oradan termal turizme, sanayisinden, ihracatına birçok özelliği bünyesinde toplamış talihli bir kent.
2018'in ilk günlerinde 'Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. Orada tüm yönleriyle Uludağ ele alındı.
Daha önce de belirttiğim gibi Uludağ'ı ilk önce Bursalılara tanıtmalıyız. Uludağ sadece kar yağdığında birkaç ay için gidilecek bir yer algısından kurtulmalı. Yılın 12 ayı çalışan bir kongre merkezi, yazları bir spor merkezi, kışları bir kayak merkezi ve uluslararası platformda adını duyuran gelenekselleşen bir ekonomi zirvesinin de merkezi haline gelmeli. Farklı aktivitelerle Bursamızın bu değerli bölgesine hak ettiği değeri vereceğiz.
Uludağ'ı devletinden, yerel yönetimine; özel sektöründen, STK'larına topluca yapılacak hamlelerle kalkındırmalıyız. Tüm yük sadece bir kurumun üzerine kaldığında arzulanan gelişme sağlanamıyor.
Uludağ otoparklarıyla, yeni açılacak otelleriyle, açık ve kapalı spor kompleksleriyle, bir ulusal ve uluslararası kongre merkezi kimliğiyle konumlanmış, 12 ay boyunca ülkemize ve kentimize hizmet veren bir Uludağ'ın hayata geçmesi için el ele vermeliyiz. Çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliği ile ortaya konulacak sinerji Uludağ'ı ait olduğu yere taşıyacaktır.
Ama bu noktada devletinden, yerel yönetimine; özel sektöründen, STK'larına kadar hepimiz elimizi bu yıllardır duran taşın altına sokma yürekliliği göstermeliyiz."
Evet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ için bu güzel düşüncelere sahip.
Şimdi bir Bursalı olarak hepimizin ortak arzusu, Aktaş'ın hayallerinin, ortak hayallerimiz olarak hayata geçmesi noktasında hepimizin üzerine düşeni yapmak için açık yüreklilikle elini taşın altına koyma yürekliliği göstermesi.
Başkan Aktaş, yıllardır kanayan bu yarayı gerçekten hayal ettiği biçimde hayata geçirme noktasında liderlik yaparsa, bu kentte bir daha asla unutulmayacak bir başkan olarak anılır.
Kolay gelsin ve yolu açık olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.