Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Aktaş'ın Uludağ kaçamağı

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 08:09

Bursa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftasonu 3.Uludağ Kış Şenliği düzenledi. Besaş ve Burulaş'ın katkılarıyla düzenlenen etkinlik 20 binin üzerinde vatandaşı zirvede buluşturdu.
Sabah saatlerinde Teferrüç İstasyonuna gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşlarla birlikte sıraya girdi. Uludağ'a çıkabilmek için bekledi. Öncelikle bunun için kutluyorum.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Aktaş, plastik kızağa binerek, kaymanın keyfini çıkardı. Şenliğin en renkli aktivitesi olan karton kızak yarışmasını da izleyen Başkan Aktaş, kartondan yaptıkları kızaklarla pistin başına gelen yarışmacılara hem moral verdi hem de yarışların startını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ ile de ilgili bazı mesajlar verdi. Uludağ'ın, sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin en önemli sembollerinden biri olduğunu hatırlatarak, Uludağ'ın florası, faunası, buzul gölleri gibi kendine has özellikleriyle öne çıkan bir değerdir, dedi ve şöyle devam etti:

"Uludağ her ne kadar kış turizminde öne çıksa da bizim öncelikli hedeflerimiz arasında Uludağ'ın 4 mevsim cazibe merkezi olması konusu var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın tüm güzelliklerinin bu şehirde yaşayan herkes tarafından hissedilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda önemli gelişmeler de oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde, Bursa'nın turizm alanında gelişmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy'un Bursamızı ziyaretlerinde de detaylıca konuşma fırsatımız oldu. Sayın bakanımızın talimatlarıyla Uludağ Alan Başkanlığı yönetim planlaması çalışmalarına başladık."

Uludağ eskilerin adıyla Keşiş Dağı, kentimizin önemli değerlerinden biri. Biz bu değeri yeterince kullanabiliyor muyuz? Hayır. Yeterince tanıtabiliyor muyuz? Hayır. Yeterince sahip çıkabiliyor muyuz? Hayır.
Uludağımız, adeta 7 Kocalı Hürmüz konumunda.

Bu değerimiz için baştan sona bir stratejik planlama yapılmalı. Ülkemizin ilk kayak merkezi olmasının dışında, burası yaz aylarında, spor kulüpleri için bir kamp yeri haline getirilmeli. Bunun dışında kongre sezonları boyunca da bir kongre turizm merkezi olmalı.
Bir taraftan turizm bakanlığı, bir taraftan Milli Park olduğu için Orman Bakanlığı, bir taraftan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kimin neden sorumlu olduğu kimin neye izin verdiği belli değil.
Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın söylemlerindeki Uludağ Alan Başkanlığı yönetim planlamasının çalışmalarının başlamış olması biraz da olsun umut verici.

Uludağ hakkında söz sahibi kurumların üzerinde anladığım kadarıyla bir yapı oluşturuluyor. Ve bu söz sahibi kurumlarda bu yapının içinde temsil edilecek.
Gelişmelerin ne olacağını bekleyip, göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.