Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Alinur Aktaş fuarcılık ve BİLTEK

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 08:11

Bursa Bilim ve Teknoloji Fuarı, kısa adıyla BİLTEK dün düzenlenen bir törenle Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuar alanında başladı.
Fuara ağırlıklı olarak yazılım, donanım, bilişim ve teknoloji firmalarından oluşan 30 firma katılım gösterdi. Fuar Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, BİSİAD, ROBODER ve KOSGEB tarafından desteklenmekte.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş göreve geldikten sonra Bursa'nın bir sanayi kimliği dışında, farklı kimliklerine de dikkat çekerek, aynı zamanda Bursa bir fuar kentidir, demişti. Bu kapsamda bir girişimde bulunarak Merinos AKKM ile birlikte bir işbirliği kapsamında 2018 yılında bir dizi fuar organizasyonu yapıldı.
Dünkü açılışta da yaptığı konuşmada Alinur Aktaş, Bursa'nın fuarlar şehri olmasını desteklediğini bu yıl Network Fuarcılık ve Merinos AKKM işbirliğinde 10 fuar gerçekleştirileceğini belirterek önümüzdeki yılda da fuarları destekleyeceklerini ifade etti.
Fuar boyunca ayrıca çeşitli oturumlarda bilim ve teknoloji konusunda çeşitli konular masaya yatırılacak ve çeşitli konferanslar verilecek.
Bu fuarın açılışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, UÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, BİSİAD Başkanı Dağhan Uzgur, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayazıt, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Aslım ile Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker birer konuşma yaptılar.
Başarılı bir fuar dileğiyle diyorum.

TARIK TARCAN İLE BULUŞMA

Bursa'nın sanat dünyasına armağanı olan isimlerden biri de Tarık Tarcan'dır. Manken, sinema oyuncusu, sunucu, program yapımcısı olarak uzun yıllar bu zorlu sektörlerin içinde ismine leke getirtmeden var olabilmeyi başardı.
Sevgili Tarık Tarcan'ı nerde ise 45 yıldır tanırım. Onunla ilk karşılaşmamız spor sahalarında oldu. O dönemler atletizm yapıyordu. Atatürk Stadyumu'nun atletizm pistinde az fotoğrafını çekmemişimdir.
Daha sonra Anadoluhisarı Spor Akademisi'nde birlikte okuduk. Dostluğumuz hep devam etti. Dün de sabah kahvaltısında Mudanya'da buluştuk.
Geçmişi andık, sohbet ettik. Geleceği konuştuk. Bu arada kendisine bu zorlu alanda nasıl böyle olabildiğince sansasyondan uzak yaşayabildiğini sorduğumda şunu söyledi:
"Bunu iki şeye borçluyum. Biri aileme ve orada aldığım terbiyeye, diğeri de sporun bana vermiş olduklarına, oradaki disipline."

NİLÜFER ŞİİR FESTİVALİ

Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 3. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali dün düzenlenen tören ile başladı. Festival Nazım Hikmet Kültürevi, Konak Kültür Merkezi, Üç Fidanlar Parkı ve Misi Edebiyat Müzesi'ndeki etkinliklerle devam edecek.
Nazım Hikmet Kültürevi'ndeki festivale Türkiye'nin yanı sıra 5 ülkeden şairleri katılıyor. Nilüfer Şiir Festivali'nin açılışında bir konser düzenlendi. Ayrıca Ezginin Günlüğü Grubu da bir konser verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.