Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Alinur Aktaş, sanayi ve samimiyet

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 08:05

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos AKKM'deki Muradiye Salonu'nda önceki akşam SİAD'larla bir araya geldi.
Başkan Aktaş'ın konuşması öncesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, katılımcılara 2026 Bursa Tasavvuru Projesi hakkında bilgi veren bir sunum yaptı. Bayhan, yaklaşık 15 bin kişi üzerinde yapılan anket çalışmasının sonuçlarını ve yorumlarını aktardı.
Ahmet Bayhan'ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çok samimi ve içten bir konuşma yaptı. Aktaş'ın konuşması bir siyasi konuşmadan çok uzak, adeta bir dost meclisinde yapılan, açık yürekli, realiteler üzerine kurgulanmış rasyonel bir konuşmaydı. Bu açıklık ve şeffaflık dinleyicileri çok memnun etti. Sorular bölümünde soru soranlar öncelikle bu samimi konuşma için teşekkür etmeyi ihmal etmediler.
"Kirletmeyeceğiz. Kirlenmeyeceğiz ve kirletene izin vermeyeceğiz." Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşması ağırlıklı olarak bu kavramlar üzerine kuruluydu. Bunları söylerken de kimseyi ima etmediğini, belediyecilik anlayışlarının temelinde bu felsefenin yatacağını da vurgu yaptı.

YÜKSEK TEKNOLOJİ.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın fethinin 700. yıldönümü olan, 2026 yılına yüksek teknoloji ile ulaşmasını planladıklarını belirterek, kentin sanayi ve akademik birikimi ile ihtiyaç duyulan teknolojiyi üretebilecek kapasitede olduğunu söyledi.
Kadim-emin şehir Bursa'nın geleceğin dünyası içinde de yerini koruması, güçlendirmesi için yeminli olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, özetle şunları söyledi:
"Tecrübelerimiz, milletimizin umutlarının hizmetkârı olacak. Bütün bunları birlikte başaracak, bütün güzellikleri birlikte kazanacağız. İstihdam ve zenginlik için sanayimizi her şartta destekleyecek ve geliştirilmesi için çalışacağız ama temiz sanayi. Yükte hafif, pahada ağır, bir sanayi. Özellikle katma değeri yüksek sanayinin gelişmesi için teşvik eden olacağız".
Başkan Alinur Aktaş, sanayiyi "bereketin kapısı olarak" gördüklerini ifade etti. 2026 şehir tasavvurunda sanayide daha da büyütmeyi, büyüme gerçekleşirken hava-su ve toprağı kirletmemeyi planladıklarını vurgulayarak "Yerli ve milli teknoloji kullanımı ile 'çöplüğe dönmeden' kaynakların verimli kullanılması adına akıllı uygulamalar geliştirmeyi, akıllı Bursa'yı, çevreye saygılı Bursa'yı oluşturmayı hedefliyoruz." dedi.

ENTEGRE TARIM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, gelecek hedefleri arasında tarımsal ürünlerin dünyaya açılmasının da bulunduğunu ifade etti ve şöyle dedi:
"Tarımda yüksek katma değerin ancak sağlıklı gıdayı güvence altına alan sistemler ve markalaşma ile mümkün olacak. Özellikle entegre tarım sanayii kapsamında tarım makineleri ve yan sanayinin gelişmesi için gereken çalışmaları ısrarla destekleyeceğiz. Tarımsal üretim, tarımsal sanayi ve ticaretin bütün halinde geliştiği bir ekosistemi mümkün kılmak için kolları sıvayacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.