Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Alinur Aktaş ve akıllı dokunuşlar

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 08:09

Yıllar öncesiydi. Dönemin İnegöllü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'da "bat-çık"ları yapmaya başlamıştı. O gün her kafadan bir ses çıkıyor, "batçık"larla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyordu.
Eğer o "batçık"lar yapılmamış olsaydı, bugünkü trafiğimizin halini düşünemiyorum. Aradan yıllar geçti. Bugün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda yine bir İnegöllü hemşerimiz var.
Alinur Aktaş bu görevi devraldığında, tüm sorunlar adeta onun sırtına biniverdi. Sanki tümünden kendi sorumluymuş gibi. Ama işin şekli buydu.
Alinur Başkan'ın ilk dokunduğu Bursa'nın trafik sorunundaki kavşaklar oldu. Kavşaklara yapılan dokunuşlarla, trafik hızlandı ve uzun kuyruklar azaldı.
Bu dokunuşlara akıllı dokonuş/smart touch adı veriliyor. Ustaca bir dokunuş ile akışı bir anda hızlandırabiliyorsunuz.
Dün sabah Alinur Aktaş ile karşılaştık. Kısa süre de olsa ayak üstü sohbet ettik. Burada kendisine bu kavşaklardaki akıllı dokunuşlar için teşekkür fırsatım da oldu.
Kolaylıklar diliyorum.

SERAP DEĞİŞMEZ EFE

Bursa'da Arap Şükrü dendiğinde Değişmez Ailesi anımsanır. Bu aile yıllardır, Bursa'da bilinen bir ailedir.
Bu ailenin iki kardeş ferdi ise yaşamını sanata adamıştır. TRT sanatçısı Sevgili Güzin Değişmez'i radyo, televizyon ve konserlerinden tanırız.
Serap Değişmez Efe ise yaşamını sanatın bir başka alanına resme adamıştır. 1960 Bursa doğumlu sanatçı resim eğitımine 1988 yılında Emin İlter atölyesinde başlar.
1993/ 1997 yılları arasında Bursa Kadın Ressamlar Derneği başkanlığı, 1993/2003 yılları arasında Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi başkanlığını yürütür. 2000/2005 yılları arasında sanat çalışmalarına U.S.A'da New jersey'deki atölyesinde devam eder.
2005 yılındadan itibaren Bodrum'daki atölyesinde çalışmalarına devam eden sanatçı 2011 yılında Gülsün Erbil projesi olan Ekim Geçitleri ve Uluslararası Bodrum Bienalinin proje koordinatörlüğünü üstlenir.
2017 yılında Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü bünyesinde açtığı Yalıkavak Sanatevi, Pescado Sanat galerisinde çalışmalarını ağırlıklı olarak çocuklara yönelik sürdürmektedir.
Burada resim kursları, sergiler ve etkinliklerle yoluna devam etmektedir.

PARTİLERİN BAYRAMLAŞMASI

Yarın başlayacak bayram ile birlikte siyasi partilerin de bayramlaşma programları gündeme geldi.
Bursa'daki siyasi partiler bayramlaşmalarını, bayramın ikinci gününe denk gelen çarşamba günü yapacaklar.
Çarşamba günü saat 11.00'de Özgen Çay Bahçesi'nde CHP'nin bayramlaşması var. AK Parti'nin bayramlaşması ise Merinos AKKM'de saat 14.00'te olacak.
İyi Parti bayramlaşma için Ender Çay Bahçesi'ni, MHP ise Orman Çay Bahçesi'ni seçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.