Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Alinur Aktaş ve yönetişim

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2018 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 08:27

Günümüzde gerek özel sektörde, gerekse kamu ve STK yönetimlerinde karşımıza çıkan çağdaş iş yapış anlayışı yönetişimdir.
Genel bağlamda yönetim kavramı özünde içinde yöneten ve yönetilenin olduğu; kaynakları planlayarak, örgütleyerek, yönelterek, koordine ve kontrol ederek başkaları aracılığıyla etkin ve verimli bir şekilde amaçlara ulaşma işi olarak tanımlanır.
Ama çağdaş iş anlayışında sıklıkla kullanılan yönetişim ise; karşılıklı etkileşimin ön planda olduğu bir ilişkiler bütününü temsil eder ve "birlikte yönetmek" anlamına gelir.
Yönetişim terimi ilk kez; Dünya Bankası'nın 1989 yılında yayımladığı Afrika Sürdürülebilir Büyüme Raporu'nun başkan mesajında kullanılarak literatüre resmen girdi. 1990'lı yıllardan beri de sıkça kullanılıyor.
Bu noktada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, akademik odaların yöneticileriyle Dobruca'da bir araya gelerek, 2.5 saat süren toplantıda "Bursa için neler yapılabilir?" sorusunun yanıtını aradı.
Gerçekten yönetişim açısından önemli bir girişim. Çok sıkça karşılaştığımız bir kamusal davranış biçimi değil.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu konuda özetle şunları söyledi:
"Daha iyiye ulaşmanın derdindeyiz. Bunun için de tüm tarafları, özellikle de teknik insanları dinliyoruz. Hedefimiz, bugünkünden çok daha modern ve nitelikli bir Bursa. Yaşanan problemleri gidermek ve daha güzel bir Bursa ortaya koyabilmek adına, akademik odaların görüşleri benim için önemliydi. Bugün düşüncemizi gerçekleştirdik ve birbirinden güzel bilgiler edindik."

BTSO'da ödül töreni

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 2018-2022 döneminin ilk meclis toplantısını bugün saat 18.00'de yapacak.
Ayrıca bugün BTSO Meclis Toplantısı ardından BTSO ev sahipliğinde, Bursa Vergi Dairesi tarafından organize edilen "Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri" Ödül Töreni de Oda Hizmet Binası'nda saat 19.30'da gerçekleştirilecek.
BTSO'ya 2018-2022 dönemi ilk meclis toplantısının hayırlı olmasını dilerken, Bursamızın gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerini de kutluyorum.

BUSİAD ve Endüstri 4.0

BUSİAD'ın Endüstri 4.0 Projesi'nin ilk toplantısında, BUSİAD'ın söz konusu süreçte Endüstri 4.0 Dönüşüm Merkezi haline gelerek koordinasyonu sağlaması, sektörel başarı hikayeleri ile yeniliklerin duyurulmasına destek olması konusu gündeme geldi.
Ülkemizde bir süredir çeşitli platformlarda dillendirilen Endüstri 4.0 kavramı, özellikle Bursa gibi sanayi kentlerinin de ana gündem maddelerinden biri haline gelmiş durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.