Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Altepe ve kırsal kalkınma

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2017 04:47

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda bir araya geldik. Recep Başkan ile önce aynı masada sohbet ettik. Daha sonra da bize Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalarını anlattı.
Bursa Büyükşehir yıllar önce BESAŞ'ı kurmuştu. Recep Altepe'nin döneminde ise kırsal kalkınma bir bütün olarak algılandı. Önce BESAŞ üzerinden bu şirketin faaliyet alanları genişletildi. BESAŞ, UÜ ile bir Ar Ge merkezi kurdu.

Daha sonra bu kapsamda öncelikle Tarım A.Ş. ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı kuruldu. Sudan, sütten, zeytine; ipekçilikten, halıcılığa; fideden, fidancılığa kadar uzanan geniş bir yelpazede Bursa Büyükşehir ilçe ve köylerdeki çalışmalarını sürdürüyor.
Kolay gelsin diyorum. Bursa'ya katma değer yaratan herkese teşekkürler.

TAİDER'in toplantısı

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği 24 Şubat'ta Sheraton Otel'de Bursa'da "İlişki Kurma Kültürümüz ve Aile Şirketlerinde Etkisi" konulu bir toplantı düzenliyor.
Toplantıda Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ve kültürlerarası iletişim uzmanı danışman Ferhan Alesi konuşmacı olarak yer alacak.

Tarih kenti Nilüfer

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey dün Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, UÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Mustafa Şahin bile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Tarih Kenti Nilüfer sloganıyla sözlerine başlayan Mustafa Bozbey, konuşması sonunda Bursa belleğine kazandırılan Prof.Dr.Mustafa Şahin'in kaleme aldığı Bursa ve İlçeleri Arkeolojik Kültür Envanteri (Nilüfer İlçesi) ve Odryses'ten Nilüfer'e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu kitaplarını tanıttı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.