Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Burkay'ın proje ve hedefleri

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2018 07:43

Pazartesi günü akşamı BTSO'nun Altıparmak'taki tesislerinde basına yönelik bir iftarı vardı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın ev sahipliğindeki iftara BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu üyeleri Aytuğ Onur, Irmak Aslan, Muhsin Koçaslan, Osman Nemli, Haşim Kılıç, meclis başkan yardımcıları Murat Bayizit, Metin Şenyurt ve Meclis Divanı Katip Üyesi Hakan Batmaz da katıldı.
Neşeli bir ortamda geçen iftardan sonra BTSO Başkanı İbrahim Burkay çok kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına kısa bir giriş yaptıktan sonra Burkay, ağırlıklı olarak soru-cevap formatında devam edeceğini belirtti.

BURKAY NE DEDİ?
Konuşmasında özetle ülke ekonomisine ve bu ekonomideki Bursa'nın yerine değinen Burkay, Bursa'nın ihracata dayalı kalkınma hedefleriyle Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, ihracata dayalı bir ekonomik büyüme ve kalkınma hedefinin gerçekçi olabilmesi için katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve ithalata bağlı ihracatın azaltılması gerektiğini söyledi.
İbrahim Burkay daha sonra şunları söyledi:
"Geçen yıl da 14 milyar dolarlık ihracatla İstanbul'un ardından Türkiye'nin ikinci büyük ihracatçı kenti olan Bursa, ithalatını da 9 milyar dolar seviyesinde tutmayı başarmıştır. Kent olarak 5 milyar doları aşan dış ticaret fazlası da gerek ülkemizin cari açıkla mücadelesine gerekse de diğer şehirlerimizin hedefleri noktasında örnek bir nitelik taşımaktadır. Bursa'nın ticaret fazlası vermesini sağlayan en önemli unsur yüksek katma değerli ürün üretme ve satabilme becerisidir."

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ
Konuşmasının ardından ayrıca sorulan sorulara verdiği cevaplarda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay özetle şöyle dedi:
"Bursa'nın batısına planlanan Teknoloji Sanayi Bölgesi'nde (TEKNOSAB) altyapı çalışmalarına, henüz tören düzenlenmeden başlandı ve 1 yıla kadar artık üretime yönelik yapılaşmaya da geçilecek.
Bursa'da da daha önce görev yürüten ve kentin otomotivdeki yerini ve rolünü bilen bir kişinin Milli Otomotiv'in başına CEO getirilmesinin Bursa için de bir şanstır ve de fırsattır.
İç ve dış ticaretin geleceği, istikrarlı kur ve yabancı sermaye gibi önemli başlıklar açısından, çifte seçim sonrasıyla istikrar, olumlu hava beklentimiz bulunmakta.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yeni yönetiminde yer almama kararı aldık Bunda amacımız projeler ve hedeflere enerji yaratmak ve zaman ayırmaktır.
Yüksek Teknoloji Üniversitesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor."
Konuşmanın ardından tesisin bahçesine geçildi. Çay ve kahve molasının ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO yöneticileri ile beraber geleneksel anı fotoğrafımızı da çektirdik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.