Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan İbrahim Burkay'la sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 08:23

Sönmez Medya Buluşmaları kapsamında Baia Hotel'de dünkü konuğumuz BTSO Başkanı İbrahim Burkay oldu. Burkay, bizlerin Bursa ekonomisi ve BTSO seçimleri ile ilgili sorularını yanıtladı.
Bilindiği gibi 3 Nisan'da, BTSO'da seçimler var. Önce komiteler seçilecek, bunların içinden meclis üyeleri belirlenecek. Onun ardından birkaç gün sonra da seçilen 131-133 arasındaki meclis üyesi BTSO'yu önümüzdeki dönem yönetecek ekibi belirleyecek.
Kentimizde siyasi partilerin kongre süreçleri tamamlandı. Sırada ekonomi var.
Anımsanacağı gibi İbrahim Burkay 2013 yılının başlarında kurulan Bursa 2023 Platformu'nu oluşturan 54 STK'nın temsilcisi olarak 30 Nisan 2013'te Sheraton Otel'de ilk kez karşımıza çıkmıştı. Orada Bursa için 16 büyük projeyi bizlerle paylaşmıştı.
Yanlış anımsamıyorsam da 7 Mayıs'ta BTSO seçimleri yapıldı. Ve İbrahim Burkay'ın listesi kazandı.
Aradan bir dönem geçti. Geçtiğimiz yıl sonlarında yapılacak seçimler 3 Nisan'a ertelendi. Bu bir dönem içinde ortaya konan 16 proje giderek arttı ve 38 proje hayata geçirildi. Son seçimde 51 komitenin seçimleri yapılmıştı. Şimdi bu sayı 63 komiteye çıkarıldı. Meclis üyesi sayısı da artarak 131-133 arasında olması bekleniyor.
Yeni yapılan değişiklik nedeniyle oy kullanacak şirketin en az 2 yıl önce kurulması gerektiği için 39 bin üye yerine, 22 bin üye oy kullanabilecek.


İbrahim Burkay'la sohbetimizin son sorusunu ben sordum. Sorum şuydu:
"Neden ikinci kez aday oluyorsunuz?"
Burkay bu soruya şu yanıtı verdi:
"Sizin de yakından bildiğiniz gibi 2023 Bursa Platformu olarak yola çıkmıştık. O zaman platformumuzdaki 54 olan STK sayımız şu anda 89 oldu. Evet, biz bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuğu o zaman 'Kendi için değil, kenti için çalışmaya niyetli herkes gelsin' sloganı ile başlatmıştık. Şimdi de aynı sloganla başlattığımız yolculuğun sürdürülebilirliğini sağlamak ve bugüne kadar ortaya koyduğumuz gelişmeleri ve iyileştirmeleri daha iyi bir noktaya ve daha ileriye taşımak için yola devam etmek istiyoruz. İçinde bulunduğumuz platformun ortak kararı olarak buna talibiz. Dünyada ve ülkemizde büyük bir yarış var. Bu yarışta Bursa'nın geriye düşmemesi için bu yolculuğu sürdürmek istiyoruz.
Burada kilit konu Bursa'nın potansiyeli. Biz burada bu potansiyelin ortaya çıkması, çeşitli alanlardaki destek ve fırsatların farkındalığının artması için çalışıyoruz. Bir eksikliği yani koordinasyonu sağlıyoruz. Bu hayata geçirdiğimiz her projede böyle.
Biz Bursa olarak kendi potansiyelimizin farkında değiliz. Hem de her alandaki potansiyelimizi görmüyoruz. Adeta işletme körlüğü dediğimiz şey bu.
Düzenlediğimiz organizasyonlar, oluşturduğumuz kümelenmeler; organize ettiğimiz seyahatler ve diğer etkinliklerimizle bunu sağlıyoruz.
Asla durmaması, aksamaması gereken bir yolculuğun devamı için yola çıktık. Sloganımız da dediğimiz gibi 'Kendi için değil, kenti için çalışmaya niyetli herkes gelsin'"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.