Hava Durumu

Başkan Salman'la Korona sohbeti

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2020 07:56

Yaşantım boyunca ki, yaşantım çok kısa sayılmaz böyle bir dönem yaşamadım. Darbeleri gördük, sokağa çıkma yasaklarını gördük, krizleri gördük, Kıbrıs Barış Harekatı'nda hava karartmalarını gördük. Ama bir salgın için böyle yoğun önlemler alındığını, alınmasını gerektiğini deneyimlemedik; bu kısıtlamaların tüm alışkanlıkları değiştirdiğini, tüm ekonomileri alt üst ettiğini, zengin, fakir ayrımı yapmadan herkesi etkilediğine tanık olmadık.

Evdeyiz ya, herkesin elinde telefonda veya bilgisayar başındayız, sosyalleşmeye devam ediyoruz. Ben de dün AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ı aradım. Önce selamlaştık, hal hatır sorduk, evlerde asayiş eskilerin deyimiyle berkemal durumda. Herkese öncelikle sağlık diliyorum.

Ayhan Salman ile Korona günlerini, karantinayı ve Bursa'yı konuştuk. Ülkemizin çok uzun yıllar aradan sonra ilk kez böyle bir salgın ile karşı karşıya kaldığını, buradan millet-devlet el birliği en az zarar ve en çok deneyimle çıkmayı hedeflediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Tüm dünya ekonomisini etkileyen, dev fabrikaları durduran; dev ekonomileri alt üst eden ne olduğunu tam bilinmeyen ve yeni yeni deneyimlenen bir salgın ile karşı karşıyayız. Bunu dünyada görüldüğü ilk günden beri, Sağlık Bakanımız başta olmak üzere, kurulan bilim kurulunun değerli üyelerinin önerileri çerçevesinde izlenen yol haritası ile gerekli önlemlerimizi alarak, önerilen algoritmalara uygun bir biçimde devletimiz tarafından yönetilmekte.

Burada karşımıza şöyle bir gerçek çıktı. Çok eleştirilen şehir hastanelerimizin, yıllardır devletimizin ve hükümetlerimizin yapmış olduğu sağlık yatırımlarının ne kadar değerli ve önemli olduğunu, ne kadar yerinde olduğunu gördük.

İnancım o ki gidişat, platoya dönüşecek ve daha sonra da düşüşe geçecek. Bu arada benim teknik konularla ilgili bir şey söylemem çok doğru olmaz ama uzmanlarımız bunları öngörüyor.

Benim öncelikle Bursa halkına bir teşekkürüm var. Onlar bilim kurulunun önerilerine, kısıtlamalarına ve karantina kurallarına gerçekten çok iyi uyum sağladılar. Gerek ülkemizin, gerekse kentimizin en az zararla çıkacağına, inanıyorum. Yeter ki bilim kurulumuzun önerilerine sadık kalmaya devam edelim. Bir an önce sağlıklı günlerimize dönmeyi diliyorum.

Ayrıca ben artık önümüzdeki dönemlerde el hijyeni konusunda, sosyal mesafe konusunda çok daha dikkatli olacağımıza inanıyorum. Bir de sosyalleşmede kullandığımız alışkanlıklar(kucaklaşma, öpüşme gibi) konusunda yeni alışkanlıklar kazanacağımıza inanıyorum.

Önerilen herşeyin bizlerin sağlığı için olduğunu, unutmayalım. Ve önerilere uymaya devam edelim.

Bursa sağlıkla kal, Bursa evde kal!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.