Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basketbol şehri Bursa ve Tofaş

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2019 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 08:31

Tofaş ülkemizin ilk 3 büyük sanayi kuruluşundan biri. 1968 yılında Koç Holding ve FİAT ortaklığıyla kuruldu. 1969'da temeli atıldı. 1971'de ilk Murat 124'ü üretti.
Ben Tofaş ile Bursa'ya ilk gelirken önünden geçmenin dışında gazeteciliğe başladığım 1975 yılında tanıştım. O zamanlar bir amatör muhabir olarak, spor servisindeki büyüklerimizin çok ilgilenmedikleri amatör sporlarla görevlendirilmiştim. Bir yıl önce de Tofaş Spor Kulübü fabrikanın kurucu personel müdürü Yalçın İpbüken tarafından kurulmuştu. O gün Tofaş ile başlayan yolculuğumuz farklı boyutlarıyla hep devam etti. Tofaş benim meslek seçimlerimde etkili oldu.

Yetenekleri sınırlı spor sevgisi dolu bir genç olarak spor eğitmeni, spor bilimcisi olmamda rol oynadı. Ardından da zaten içinde olduğum iletişim alanının farklı boyutlarına yönelmemde etkili oldu.
Tofaş, Bursa'da hep bizden biri olarak algılandı. Sayısız insanın ekmek yemesine, meslek öğrenmesine, kendi işini kurmasına hatta sanayici olmasına neden oldu. Türkiye'de Tophane Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte okul sanayi işbirliğinin başlatıcısı ve zorunlu stajın öncüsü oldu. Bursa'daki yan sanayinin gelişiminde aktif rol oynadı. Vergisini Bursa'ya ödedi ve ödüyor. Bakanlık onaylı ilk Ar Ge'yi kurdu. Şu anda 700'e yakın mühendis sadece orada çalışıyor. Bursa'nın ilk arıtma tesisini fabrikasında kurdu. Bursa'ya ülkemizin ilk Anadolu Arabaları Müzesi'ni kurdu. Bursa'ya bir Fen Lisesi kazandırdı. Üniversite-sanayi işbirliğine hep katkıda bulundu. Ve daha birçok katma değer yarattı. Sayısız sosyal sorumluluk hayata geçirdi.

Spor alanında Bursa'nın ve ülkemizin ilk Avrupa Müesseseler Güreş Şampiyonluğu'nu kazandırdı. Basketbolda Bursa'nın Türkiye Lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kentimize getirdi.
Sayısız milli sporcu ve antrenör ile spor adamı yetişmesine önayak oldu. Son 3 yılda Bursasporumuza en büyük maddi katkı sağlayan sanayi kuruluşu oldu.

Geçtiğimiz yıl Tofaş 50. yılını kutladı. Bu kapsamda Tofaş, çeşitli değerlerle özdeşleşen Bursa'yı aynı zamanda bir basketbol kenti yapma hedefiyle bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. 50 pota projesi Bursa'nın yerel yönetimleri ile işbirliği içinde, Bursa'nın sosyoekonomik düzeyi düşük olan bölgelerinde çocuklarımıza ve gençlerimize spor yapmada fırsat eşitliği sağlama özelinde hayata geçiriliyor.

Dün Bursa'da bu projenin tanıtımı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Şimşek, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan ve TOFAŞ CEO'su aynı zamanda TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Cengiz Eroldu ile Bursa ve İstanbul basınının katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından saha kullanıma açıldı.

Önce Yunuseli'ndeki ilk potanın açılışı yapıldı. Sonra fabrikaya geçildi. Burada Cengiz Eroldu projenin sunumunu yaptı. Yeni yapılan Mustafa Vehbi Koç Spor Salonu gezildi ve yemek yendi.
Tarım, turizm, sanayi, tarih kenti olan Bursa, sıfatlarına neden "Basketbol Kenti Bursa"yı eklemesin?
Bursa'ya katkı koyan, Bursa için değer yaratan herkes ve her kuruma teşekkürler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.