Hava Durumu

BBDSO Cumhuriyet konseri ve bir model

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2020 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2020 09:06

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, "Cumhuriyet Bayramı Konseri" gerçekleşti. Bu konserde Nazım Hikmet'in ölümsüz eseri Kuva-yi Milliye Destanı'ndan esinle, Kurtuluş Şavaşı'nın kahraman insanları, orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan'ın notalarıyla buluştu.

Bu proje için Murat Cem Orhan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Özgür Özaslan ''Anlatıcı'', Utku Bayburt ''Solist'', Evrim Özkaynak ''Solist'', Arda Serindağ ''Klarinet'' ve canlı olarak ses tasarımını yapan Cem Ergunoğlu ile aynı sahneyi paylaştı.

Ayrıca konser sırasında Berlin'de yaşayan Türk illüstrasyon sanatçısı Kutay Can Doğan'ın her bir bölüm için çizdiği illüstrasyonlar geniş bir ekrana yansıtıldı.

Bu güzel konser için teşekkür ediyorum. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Filarmoni Derneği, Uludağ Premium ile gecenin sponsoru TOFAŞ'a ve de bu enfes geceyi yaşatan herbiri birbirinden değerli tüm sanatçılara teşekkürler.

BİR ANEKDOT VE DAĞHAN DOĞU

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefliğini Dağhan Doğu yapıyor. Bu arada bu konserin provaları sırasında iki basçı da Covid nedeniyle çalamadı. Ama provalar aksamasın diye Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası şefi Dağhan Doğu gelip orkestracı olarak konuk şefin bageti altında gönüllü görev aldı, oturup parti çalıştı. Ayrıca, konserde de bir konuk basçı ile birlikte çalmayı ihmal etmedi.

Bu davranış, gerçekten tevazu dolu ve saygın bir davranış, kendisini kutluyorum. Unutulmasın bu kolay bir şey değildir. Bu tevazu dolu davranışı sergileyen insan egosunu bir kenara bırakmıştır. Ayrıca bu davranışı sergileyen insan orkestrasına gönül vermiş ve de mesleğine ve çalışma arkadaşlarına saygı duyan bir insandır.

Örnek olmasını diliyorum.

ÇEK'ten Asuman Doğru'ya vefa

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, 25 yılı aşkın bir süredir kentimizde çeşitli boyutlarda eğitim alanında katkı sağlıyor.

ÇEK'e destek verenlerin ve ÇEK üyelerinin katkıları ile 25 yıldır eğitim alanında üyelerinin kar payı almadığı, model bir sosyal kooperatif oluşturuldu. Bu ülkemizin ilk eğitim kooperatifi kentimizde hizmet vermeye devam ediyor.

ÇEK'in bu yolculuğundaki ona katkı koyan isimlerden biri de Asuman Doğru'ydu. O ÇEK varolduğundan beri katkılarını hiç eksik etmedi. Asuman Doğru'yu kısa bir süre önce kaybettik. Bu satırlardan eşi Necip Naci Doğru'ya ve ailesine geç de olsa başlığı dileklerimi iletiyorum.

ÇEK, rahmetli Asuman Doğru'nun emeklerini unutmadı. ÇEK'in salı günü yapılan yönetim kurulu toplantısında da Asuman Doğru anıldı. Yönetim kurulu üyeleri onun fotoğrafı başında bir görüntü verdi.

Vefa her zaman güzel birşeydir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.