Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBDSO'dan açılış konseri

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2019 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 08:35

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, bugün yeni sezon açılış konseri ile 2019-20 sezonuna Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde merhaba diyor.

Uludağ Universitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi ve BBDSO şefi Dağhan Doğu'nun yöneteceği konserde, C.Saint-Saens'ın "Bacchanale", N.Paganini'nin 2 numaralı keman konçertosu ve L.van Beethoven'ın 5. Senfonisi seslendirilecek.

C. Saint-Saens'ın, konserin açılış eseri olan "Bacchanale" başlıklı dans, Samson'un gücünü yitirmesinin ardından rahiplerin zaferlerini kutlamak için buluştuğu Dagon tapınağında geçer.
Konserin ikinci bölümündeki Beethoven'ın 5. Senfonisi yorumlanacak. Eser Beethoven'ın en sıkıntılı olduğu bir dönemde kaderin kapısını çalmasını konu eder. Bu yüzden 5. Senfoni "Kader" senfonisidir.

ULUDAĞ GAZOZ'UN KATKISIZLIĞI BELGELENDİ

Tüm ürünlerinde doğal şekeri kullanan Uludağ İçecek Grubu, şimdi Uludağ Gazoz'da artık Sodyum Benzoat ve diğer katkı maddelerini kullanmamaya başladı. Böylece Uludağ Gazoz, ürün bilgilerini barkodundan tanıyan KlikTag'larında sağlık puanını 5'ten, 3'e getirme başarısı yakaladı.

Özetle anlayacağımız biçimde Uludağ Gazoz üretiminde doğal şeker kullanmanın yanında hiçbir koruyucu ve renklendirici içermeyen bir konuma geldi. Bu kentin asırlık gazozu Uludağ Gazoz'u rahatlıkla içmeye devam edebiliriz.

NİLÜFER'DE ŞİİR FESTİVALİ

10-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 4. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali'ne, Türkiye'den ve yurtdışından 17 şair katılıyor.

Festivalin bu yılki teması "Umut" üzerine kurulu. 4. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali'ne Türkiye'den, Didem Gülçin Erdem, Metin Celal, Nuri Demirci, Şükrü Erbaş, Cevahir Bedel, Süreyya Akçay, Şeref Bilsel ve Arife Kalender katılacak. Ayrıca, Macaristan'dan Balázs Szo-llossy ve Hajnal Csilla Nagy, Gürcistan'dan Eka Kevanishvili, İsrail'den Eli Eliahu, İtalya'dan Francesca Serragnoli, Hollanda'dan Jan Baeke, İspanya'dan Josep M. Rodriguez ile Ermenistan'dan Tatev Chakhian da festivalde yer alacak yabancı şairler. Festivalin açılışı, 10 Ekim günü saat 19.00'da Nâzım Hikmet Kültürevi'nde "Yüksek Sadakat" grubu konseri ile gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.