Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBDSO'dan bir ilke imza

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2019 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2019 08:36

Fagot kamıştan yapılan bir nefesli çalgıdır. 16. yüzyılda doğan bu alet, iki birbirine yapışık uzun borudan ve "S" şeklinde bir ağızlıktan oluşur. Orkestrada önemli rol oynar ve nefesli çalgılar için yazılmış oda müziği eserlerinin hemen hepsine girer.
Bu müzik aletinin bir oktav daha derini olan "kontrafagot" en derin ve kalın nefesli çalgıdır. Viyana klasikleri fagotu eserlerinde kullanmışlardır. Haydn'ın "Yaratılış" ve "Mevsimler" oratoryolarında, Beethoven'in 5 ve 9.uncu senfonilerinde karakteristik bir rol oynar.
BBDSO'nun bu haftaki konserinde sıra dışı bir enstrüman olan "kontrafagot" için yazılmış bir eserle olacağız.
Kontrafagot ilk defa orkestramız ile birlikte solist olarak yer alacak. Mustafa Kemal Saydam'ın yazdığı "Gezinti" adlı eseri kontrafagot sanatçısı Onur Üzülmez'in solistliğinde dinleyeceğiz.
Ayrıca Şef Murat Cem Orhan'ın yöneteceği orkestra L. Van Beethoven'in en popüler senfonilerinden biri olan 7. Senfonisi ve G. Rossini'nin "Sevil Berberi operası uvertürü" de programda yer alacak.
Konser yarın akşam saat 20:00'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Ayrıca İnegöl Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 11 Ocak Cuma akşamı saat 20:00'de İnegöl Beşinci Mevsim Kültür Merkezi'nde tekrar edilecek.

150 YILLIK ÇINARDA DENEYİM PAYLAŞIMI

Kentimizin en köklü kurumlarından biri olan ve ülkemiz sanayisine yüzlerce isim armağan eden Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bilindiği gibi kuruluşunun 150. yılı, çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.
Bu etkinliklerden biri de geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Tophane E.M.L. Güçlendirme Vakfı Başkanı Necmettin Pınar ve 150. Yıl Kutlama Komitesi Başkanı Vehbi Varlık, Okul Müdürü Yusuf Ay moderatörlüğünde "Nasıl Başardım" isimli söyleşide gençlerle bir araya geldi.
Tophane MTAL 150. Yıl Kutlama Komitesi Başkanı ve İNOKSAN firma sahibi Vehbi Varlık da öğrencilik anılarını ve başarı dolu hikâyesini öğrencilerle paylaşırken şöyle dedi:
"Okula başladığımda kaderim değişti. Ne öğrendiysem burada öğrendim. O yıllarda sanat okulundan mezun olmak önemliydi ve buradan mezun olanlar, üniversitelerden mezun olmuş mühendislerden çok daha becerikliydi. Sanat okulundan mezun olup üniversiteye gittiğimde bunu daha iyi anladım."
Okulu ve mesleği sevmenin çok önemli olduğunu ifade eden Pınar Metal sahibi Necmettin Pınar şunları söyledi:
"150 yıllık bir okul olan Tophane MTAL, hem verdiği eğitim hem de sektöre kazandırdığı önemli ve nitelikli kişilerle şehrimizin ve ülkemizin gelişiminde büyük bir rol oynamıştır ve oynamaya da devam etmektedir. Bana göre Tophane'de okuduğunuz için diğer öğrenci arkadaşlarınızdan bir sıfır öndesiniz. Hayatta karşınıza birçok engel çıkacaktır. Önemli olan bunları aşabilmektir. Tabii bunları aşabilmek için de mesleğinizi çok iyi öğrenmeli, işinize odaklanmalı ve çok çalışmalısınız."
Bu deneyim paylaşımları gerçekten çok önemli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.