Hava Durumu

BBDSO, Kadınlar Günü konseri

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2022 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2022 08:22

Perşembe akşamı BBDSO’nun 8. Mart Dünya Kadınlar Günü konserini Merinos AKKM’de izledik. Bir dönemler BBDSO’nun da şefliğini yapan Oğuzhan Balcı şefliğindeki orkestraya solist Dilek Türkan eşlik etti. Başkemancımız Zeynep Soyberk’ti.

Konserin sponsoru ise yaklaşık 10 yıldır Dünya Kadınlar Günü’nün sponsorluğunu yapan Emek Yağ’dı.

Geceyi izleyenler arasında BBDSO’nun ana destekçisi Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl, başkan yardımcısı Mehdi Kamruz, Emek Yağ YKB Sait Uyar ve eşi Binnur Uyar, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsilciler Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu ve ülkemizde modern teknoloji tarımın yapıldığı model bir işletme olan 2009’da Karacabey’de kurulan Feyz Çiftliği’nin kurucusu Sencer Solakoğlu gibi isimler vardı.

Konser Şef Oğuzhan Balcı’nın bestelediği Bir Anadolu Hikayesindeki (Düşten gerçeğe) Çoraklı’da bir hayal, Umut ve Yol parçaları ile başladı. Bu eserler 2018 yılındaki Otokoç’un 90. yılı için Şef Oğuzhan Balcı’nın bestelediği eserlerdendir. Çoraklı’da bir hayal ise Vehbi Koç’un doğduğu Çoraklı’ya atfedilir.

Daha sonra ise solist Dilek Türkan’dan çok güzel şarkılar dinledik. Dilek Türkan’a ud sanatçısı Enver Mete Aslan ve kanun sanatçısı Serkan Mesut Halili de eşlik etti.

Orkestramızın bir sonraki konseri ise Tıp Bayramı Konseri olacak. 17 Mart’taki konserde Beethoven’ın keman konçertosu ve 7. Senfonisi, Dağhan Doğu tarafından yönetilecek orkestrada seslendirilirken, solist olarak kemanda Elvin Hoca Ganiev olacak.

Bu arada konser öncesi Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, salonda bulunanları narkotik konusunda bilgilendiren kısa bir konuşma ve ardından bir film gösterisi gerçekleştirdi.

YEMEKTEN NOTLAR

Konser sonrası BBDSO yöneticileri, Bursa Filarmoni Orkestrası yöneticileri ve konuk sanatçıların bir araya geldiği geleneksel yemeğin ev sahibi Emek Yağ’dı. Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu yeni adıyla Mövenpick Otel İtalyan Restauran’ındaki yemekte güzel bir gece yaşandı.

Sıcak ortamda kaliteli sohbet olanağı bulduk. Rahmetli İbrahim Uyar amcanın kızı Sümer Hanım ve eşi İlhan Çokusuğlu ile eskilere gittik. Ortak birçok dostumuz olduğunu farkettik.  Emek Yağ beşinci kuşak temsilcisi Yasemin Uyar Duman ile sohbetlerimiz çok keyifliydi.

Bu arada Feyz Çiftliği’nin kurucusu Sencer Solakoğlu ile de doyumsuz bir sohbet içinde olduk.

Gecenin sürprizi ise Bursa Filarmoni Derneği başkan yardımcısı Mehdi Kamruz’un gecenin evsahibi Emek Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Uyar’a armağanı oldu. Aynı zamanda ulusal çapta bir antikacı olan Mehdi Bey, Uyar’a rahmetli amcası İslam Uyar’ın 19 Aralık 1951’de bir müşterisine yazmış olduğu iş mektubunu armağan etti.

Bu mektupta İslam Uyar, müşterisine gönderdiği teneke kutu ve yağlar hakkında bilgi verirken, “Delik teneke çıkar diye 5 kutu da fazladan yağ koyduğunu” yazıyor. O dönemdeki iş anlayışının ne oranda etik olduğuna bir bakar mısınız?

Sait Uyar bu armağana teşekkür ettikten sonra onu İslam Uyar’ın torunu Yasemin Uyar Duman’a emanet etti.

Gecenin finalinde ise herkes çıkarken, Ömer Kızıl’ın yönlendirmesiyle Şef Oğuzhan Balcı’nın piyanosuna, solist Dilek Türkan eşlik etti.

SON SÖZ

Atatürk diyor ki;

“Bir cemiyet aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine teknik olarak ve ilmi olarak ihtimal yoktur.”

Dünya Kadınlar Günü konseri ve arkasından yaşadıklarımız böyleydi. Bu güzel geceyi organize eden ve konsere sponsor olup, yemeğe ev sahipliği yapan Emek Yağ ailesini Sait Uyar nezninde kutluyorum.

Teşekkürler Emek Yağ.

Atatürk’ün sanatla ilgili şu sözünü anımsatıyorum:

“Sanatkâr, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.