Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBDSO'nun acı kaybı

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2019 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 07:22

Bursa'nın önemli değeri olan ve 1998'de kurulan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın kurucu kadrosu içinde yer alan değerli viyola sanatçısı Bertugan Albayrak aramızdan ayrıldı.
Böylece BBDSO kurucu kadrosu ilk ölümünü yaşadı. Öncelikle BBDSO'ya sanat dünyamız ile Albayrak Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.
Dün Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda düzenlenen bir törenin ardından Bertugan Albayrak'ın naaşı İzmir Işıkkent Pınarbaşı Mezarlığına defnedildi.

TÜRKYILMAZ YOLA ÇIKTI

10 Ocak Gazeteciler Günü'nün akşamı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, basın mensuplarına bir yemek vermişti. O yemekte bir ara Hayri Türkyılmaz ile sohbet ediyorduk. Bana demişti ki "1 Nisan'dan itibaren yapacağımız tüm çalışmaları planladık. Projelerimiz hazır. Partimiz ve Mudanyalılar bize görev verdiğinde her birini tek tek hayata geçireceğiz" demişti.
Dün Mudanya Belediye Başkanı ve CHP Mudanya Belediye başkan adayı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde hem geçmiş dönem hayata geçirdiklerini, hem de yeni dönem projelerini basınla paylaştı.
Toplantıda CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, geçmiş dönem CHP Milletvekili İlhan Demiröz, Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sermin Özensoy, CHP İl eski Başkanı Şadi Özdemir gibi isimler vardı.
Hayri Türkyılmaz önce geçen dönem yaptıklarını anlattı sonra yeni dönem projelerini. Ama bunların öncesinde beş yıllık dönemdeki katkı ve desteklerinden ötürü eşi Gülbahar Türkyılmaz'a teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Hayri Türkyılmaz projelerini Yeniden Mudanya Kazanacak başlıklı bir kitapçıkta toplamış. Sloganlarından biri de "Mudanya Yanılmaz, Hayri Türkyılmaz" sloganı. Türkyılmaz'ın projeleri "Sosyal Belediyecilik", "Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Kimlikli Turizm" ve "Yerel Kalkınma" başlıkları altında toplanmıştı. Her başlık altındaki projelerini tek tek anlattı.
Projelerinin içindeki üç proje benim ilgimi çekti. Bunlardan biri Bursa'nın yıllardır ihmal ettiği ve hayata geçirmediği "Tirilye Zeytinyağı Enstitüsü ve Müzesi", emekli ve yaşlılarımıza yönelik geliştirilen bir yaşam merkezi olan "Altın Yıllar Yaşam Köyü", yine Tirilye'ye yönelik hayata geçirilecek olan "Cittaslow/Yavaş(Sakin) Şehir" projesi.
Hayri Türkyılmaz son sözü olarak yeniden Mudanya kazanacak demeyi de ihmal etmedi. Ardından sorulan sorulara cevap verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.